Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Καλλιόπη Βέττα: Τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση δεν θα εξισορροπήσουν την μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας για την Δυτική Μακεδονία»- Δελτίο Τύπου

«Καλλιόπη Βέττα: Τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση δεν θα εξισορροπήσουν την μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας για την Δυτική Μακεδονία»- Δελτίο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης».


Αρχικά αναφέρθηκε στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ηλεκτροκίνηση, μιας και, τόσο σε επίπεδο σχεδίου όσο κυρίως σε επίπεδο υλοποίησης, τα μέτρα είναι πρόχειρα και στερούνται οικονομικής χρηματοδότησης καθώς τα 5.000-6000 ευρώ που προβλέπονται για επιδότηση αφορούν αγορά ΙΧ με πολύ υψηλό κόστος κτήσης για τους πολίτες.


Έπειτα, σχολίασε τα κίνητρα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη Δυτική Μακεδονία, αναδεικνύοντας ότι, αν υλοποιηθούν, θα αναπληρώσουν ένα πολύ μικρό τμήμα από την οικονομική αιμορραγία που προκαλείται στην περιοχή λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.


Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσμενείς εξελίξεις για την χρηματοδότηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, το οποίο, μετά από τις διαπραγματεύσεις του Συμβουλίου Κορυφής, θα έχει μειωμένο προϋπολογισμό από 32,5 σε 10 δις ευρώ.


Όπως ανέφερε, η παραπάνω εξέλιξη καθιστά επιτακτική την αναθεώρηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση καθώς, πλέον, γίνεται εμφανές ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για μια δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team