Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Καλλιόπη Βέττα: Να υπάρξει επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο χωροθέτησης ΧΥΤΑΜ στη ΜΑΒΕ»

«Καλλιόπη Βέττα: Να υπάρξει επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο χωροθέτησης ΧΥΤΑΜ στη ΜΑΒΕ»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΗ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την απάντηση του Υ.Π.ΕΝ. στην ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα: «Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την λειτουργία Χ.Υ.Τ.ΑΜ. στην Π.Ε. Κοζάνης;», δήλωσε:

«Στις 8 Μαρτίου κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ζήτημα της λειτουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου στην Π.Ε. Κοζάνης.

Στην ερώτηση γινόταν αναφορά στις εύλογες επιφυλάξεις και αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Σερβίων, αλλά και ευρύτερα, για το ενδεχόμενο χωροθέτησης ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.

Παράλληλα, αναδεικνύονταν οι επιστημονικές και κοινωνικές αντιρρήσεις ενώ, υπήρχαν ερωτήματα, εκτός των άλλων, για την εναπόθεση αμιάντου από όλη την χώρα καθώς και για την επιτήρηση και τον έλεγχο της διαδικασίας, δεδομένης της υποβάθμισης των αρμόδιων υπηρεσιών του Υ.Π.ΕΝ..

Στην απάντηση του στις 18 Μαΐου ο  Υπουργός, αναφέρει τα εξής: ΄΄Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί στη ∆/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης /ΥΠΕΝ Μελέτη Περιβάλλοντος για τη επαναχρησιµοποίηση του χώρου των ΜΑΒΕ για τη διάθεση αµιαντούχων αποβλήτων, ούτε για την τροποποίηση των ΚΕΟ∆, ώστε να υλοποιηθεί ΧΥΤΑΜ εντός του γηπέδου τους΄΄ ενώ, συνεχίζοντας κάνει αναφορά στη σύσταση ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που εξετάζει το ενδεχόμενο υλοποίησης ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.

Η απάντηση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής καθώς αφήνει ανοικτές όλες τις πιθανότητες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, τους θεσμικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας το αυτονόητο: τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της περιοχής και των δραστηριοτήτων που ασκούν οι κάτοικοί της

Η Π.Ε. Κοζάνης δεν μπορεί να μετατραπεί σε Ελντοράντο ‘’επενδυτών΄΄ και ανεξέλεγκτο, υπερτοπικό σκουπιδότοπο.»

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη 49χρονος σε περιοχή των Γρεβενών για καλλιέργεια -15- δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών- Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθη την Τρίτη  (03-08-2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ...