Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Καλλιόπη Βέττα: «Κοινοβουλευτική ερώτηση για τους επενδυτές φωτοβολταικών Δυτικής Μακεδονίας»

Καλλιόπη Βέττα: «Κοινοβουλευτική ερώτηση για τους επενδυτές φωτοβολταικών Δυτικής Μακεδονίας»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Bέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ζητήματα που αφορούν τους επενδυτές φωτοβολταικών Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται σε υπόμνημα του αρμόδιου Συνδέσμου (Σ.ΕΠ.Φ.ΠΕ. Δυτικής Μακεδονίας), γίνεται αναφορά στις επαναλαμβανόμενες αιφνιδιαστικές κινήσεις του Υπουργείου, το οποίο τροποποιεί υφιστάμενες διατάξεις των συμβολαίων με τους μικρούς παραγωγούς ενέργειας από φ/β πάρκα, εισάγοντας έκτακτη εισφορά 6%, την ίδια ώρα που απαλλάσσει τις μεγάλες επενδύσεις (άνω των 700 MW) από αυτή την υποχρέωση, χαρίζοντάς τους ουσιαστικά ποσά πάνω από 25 εκ. ευρώ.

Επίσης, τίθενται ερωτήματα για την στήριξη των ιδιωτικών και ενεργειακών κοινοτήτων στην ΠΕ Κοζάνης καθώς απουσιάζει οποιοδήποτε προστατευτικό πλαίσιο για μια περιοχή που πλήττεται ήδη από την βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Τέλος, εκτός των άλλων, γίνεται ειδική επισήμανση για την ανάγκη μετατόπισης της ημερομηνίας εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης μικρών έργων, η οποία λήγει στις 31/12/20, καθώς λόγω πανδημίας, υπάρχουν προφανή εμπόδια στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Ενώνουμε δυνάμεις για να σπάσει η σιωπή ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κατάχρησης εξουσίας στον αθλητισμό»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνάντηση με την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός ...