Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Καλλιόπη Βέττα: «Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των κροκοπαραγωγών» (δελτίο τύπου)

Καλλιόπη Βέττα: «Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των κροκοπαραγωγών» (δελτίο τύπου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κροκοπαραγωγοί.

Η ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Kροκοπαραγωγών Κοζάνης προς τα συγκεκριμένα Υπουργεία, αναδεικνύει τα έντονα οικονομικά προβλήματα του χώρου εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης, τόσο εσωτερικής, όσο και διεθνούς, λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών έχει πέσει κατά 43% γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας και επιβίωσης στις καλλιεργητικές μονάδες και τους παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν την σοδειά του 2019 αδιάθετη, ενώ τα έξοδα για την τρέχουσα περίοδο είναι αυξημένα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κ. Βέττα είχε συναντηθεί με τα μέλη του Συνεταιρισμού στις αρχές Ιουλίου ενώ το πρόβλημα είχε ήδη διαφανεί και υπήρχε αναμονή για τις ενέργειες στήριξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, έκτοτε, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση στις εκκλήσεις του Συνεταιρισμού για βοήθεια,  γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για  τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει ένα προϊόν διεθνούς εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας που προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Περιφέρειας ο Περ. Σύμβουλος Γιάννης Στρατάκης – «Ανευθυνότητα και μεθοδεύσεις της περιφερειακής αρχής»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ναυάγησε η Διαβούλευση για την Απολιγνιτοποίηση στα νερά της ανευθυνότητας και των μεθοδεύσεων της ...