Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη στήριξη των αγροτών των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού»

«Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη στήριξη των αγροτών των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αναγκαία μέτρα στήριξης των αγροτών των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές».

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε από τις βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση του Ιουλίου και του Αυγούστου, γεγονός που προκάλεσε ζημιά άνω των 10 εκ. ευρώ στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Επιπρόσθετα, καταγράφονται τα ανοικτά ζητήματα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο (κόστος, πρόσβαση στις αγορές), ενώ παρατίθεται το πρόβλημα με την κάλυψη του παγίου αγροτικού κεφαλαίου που καταστράφηκε από την κακοκαιρία.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τους αγρότες στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού. Πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την πλήρη κάλυψη των ζημιών, ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν για την καταστροφή της παραγωγής τους που φτάνει έως και το 100% της συνολικής συγκομιδής.

Επίσης, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει το σύνολο των ζημιών για τις φυσικές καταστροφές και νόσους. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον αγροτικό τομέα, ειδικά σε μια περίοδο που οι επιλογές των κατοίκων της ΠΕ Κοζάνης στενεύουν απελπιστικά λόγω του οικονομικού μαρασμού που προκύπτει από την βεβιασμένη και άδικη απολιγνιτοποίηση.

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα όπως, για παράδειγμα, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν τους αγρότες της ΠΕ Κοζάνης να διαθέσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους στην αγορά.».

Η  παρούσα ερώτηση συμπληρώνει θεματικά την αντίστοιχη που είχε κατατεθεί  στις 18 Αυγούστου από την κ. Βέττα, για την χρηματοδότηση των οδικών υποδομών της περιοχής που πλήγησαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...