Αρχική > Slider > Κακλαμάνης: «Ζητάμε επίμονα εκλογές. Να αποφασίσει ο λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών» – Τι είπε για τον Γιώργο Κασαπίδη, την περιπέτεια της υγείας του, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους υποψηφίους στου μικρότερους δήμους της περιοχής (νεα VIDEO)

Κακλαμάνης: «Ζητάμε επίμονα εκλογές. Να αποφασίσει ο λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών» – Τι είπε για τον Γιώργο Κασαπίδη, την περιπέτεια της υγείας του, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους υποψηφίους στου μικρότερους δήμους της περιοχής (νεα VIDEO)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Παρουσία στελεχών, υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, από όλους τους δήμους του Νομού Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη στο ΝΟΔΕ Κοζάνης. Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ:

Δείτε μερικά από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

 

-Η εκτίμηση της ΝΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή τυπικά η χώρα έχει κυβέρνηση και ουσιαστικά είναι ακυβέρνητη. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε ερώτηση για τον συνεταίρο του κου Τσίπρα στην Κυβέρνηση, γιατι κινδυνεύω να εκτεθώ, επειδή μπορεί να έχει αλλάξει θέση. Ο κ. Καμμένος από ό,τι φάνηκε είναι άνευ κόμματος και στην επόμενη βουλή θα είναι εκτός Βουλής.

-Μέχρι 31 Ιανουαρίου στη Βουλή θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

-Ο κ. Τσίπρας για να στριμώξει τον συνεταίρο στην εξουσία, ίσως φέρει πρόταση εμπιστοσύνης. Για εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη ζητάμε επιμόνως και εντόνως εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όχι οι 300 βουλευτές και πολύ περισσότεροι οι συνταγματικά 151. Μιλάμε πολιτικά.
Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι όσο ο καιρός περνάει ο λαός αλλάζει άποψη και αφού πιστεύει ότι μας έβαλε στη γη της επαγγελίας, γιατί δεν κάνει εκλογές; Ο λαός θα τον επιβραβεύσει. Αφού η οικονομία πάει πρίμα και αφού η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τη Μέρκελ είναι καταπληκτική, γιατι δεν κάνει εκλογές.

-Στηρίζουμε τον τρόπο που ο ΠτΔ έθεσε στην κ. Μέρκελ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

-Για τις εθνικές εκλογές, η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 80%, ως προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενώ επρόκειτο να ανακοινωθεί σημαντικός αριθμός υποψηφίων αυτή την εβδομάδα, αυτό θα πάει λόγω των εξελίξεων μια εβδομάδα πίσω. Θα υπάρξει ενημέρωση για τους νέους υποψήφιος σε μια αρμονική μείξη με παλαιότερα στελέχη του κόμματος γιατί χρειάζονται τα νιάτα και η εμπειρία.

-Εφόσον προηγηθούν οι εθνικές των εκλογών της αυτοδιοίκησης θα αλλάξουμε και τον νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί ο Κλεισθένης είναι η καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είχε προηγηθεί από έναν εξίσου κακό από τον κ. Ραγκούση που με πολιτικούς όρους ήταν ο νεκροθάφτης της ΤΑ.

-Για την αυτοδιοίκηση, η ΝΔ επέλεξε να δώσει πολιτική στήριξη και όχι χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους. Στις πρωτεύουσες των νομών. Στις 13 περιφέρειες η επιλογή έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Το κόμμα θα πάει απόλυτα συντεταγμένο εκεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν υποψήφιο και αιρετό να μην συνταχθούν με αυτή την απόφαση. Όποιος δεν συντάσσεται σε αυτό θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου. Στις περιφέρειες είναι πολιτική μάχη.

Για τον Γ. Κασαπίδη: Πεπισμένος ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Τον επισκέφθηκε και του ευχήθηκε περαστικά και συνέστησε ακινησία και να ακολουθήσει τις συμβουλές του γιατρού. Η παράταξη και το κόμμα, εν πλήρη ομοφωνία, από τον αρχηγό μέχρι το τελευταίο μέλος, στηρίζει την υποψηφιότητα Κασαπίδη.

-Έμειναν δύο συνεδριάσεις για τις αποφάσεις υποψηφίων για τις πρωτεύουσες των νομών. Στους μικρότερους δήμους θα σεβαστούμε τη φιλοδοξία των ανθρώπων να προσφέρουν στον τόπο τους και τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών.

-Πλην της πρωτεύουσας του Νομού, Ήταν εδώ και οι εν ενεργεία δήμαρχοι και οι φιλοδοξούντες . Τους έκαναν έκκληση να συννενοηθούν γιατί είναι τέτοιο το ph των περιοχών τους, που αν συννεννοηθούν, θα κερδίσουν από τον α΄ γύρω καθαρά. Στην περίπτωση που δεν γίνει, δεσμεύθηκαν άπαντες ότι οι άλλοι που δεν περάσουν στον β΄ γύρο θα τον στηρίξουν.





 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team