Αρχική > Slider > Κάηκε δασική έκταση στο “Κουρί” Πτολεμαΐδας

Κάηκε δασική έκταση στο “Κουρί” Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους περιοχής με κέδρους στην περιοχή Κουρί Πτολεμαΐδας, έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο ομώνυμο άλσος, πάνω από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, η οποία ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στις  9μ.μ. της Τρίτης, έσπευσε αμέσως στον τόπο με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά 2, 5 ώρες μετά, γύρω στις 11.30 το βράδυ παρά τον άνεμο που επικρατούσε στην περιοχή. Στον τόπο παρέμεινε ωστόσο ένα πυροσβεστικό όχημα για επαγρύπνηση για πάνω από δύο ώρες, όπως δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, Επιπυραγός Χρήστος Σπυρίδης.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Κουρί.

Επί τη ευκαιρία πάντως και άσχετα από το εν λόγω συμβάν, ο διοικητής της Π.Υ. Πτολεμαΐδας άδραξε την ευκαιρία να απευθύνει -μέσω στου «Π»- θερμή παράκληση στους αγρότες «να μην βάζουν φωτιά στα χωράφια τους για να κάψουν τα αγροτικά υπολείμματα», καθώς πάρα πολλές πυρκαγιές οφείλονται σ’ αυτή την αναχρονιστική και επικίνδυνη  πρακτική.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη