Αρχική > Αρθρογραφία > …Και πάλι υποσχέσεις…Με το βλέμμα στην ψηφοθηρία… – Γράφει ο «μπέμπης»

…Και πάλι υποσχέσεις…Με το βλέμμα στην ψηφοθηρία… – Γράφει ο «μπέμπης»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κοζάνη. Ήρθε για να μοιράσει και πάλι. Καθώς φαίνεται είναι το χόμπι του. Μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα. Ειδικότερα σε προεκλογική περίοδο σπάει τα ρεκόρ του συστήματος tendex που χρησιμοποιούσαν στο μπάσκετ για να υπολογίσουν την απόδοση ενός παίκτη. Αφού λοιπόν, μοίρασε την 13η σύνταξη, στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους, όλος τυχαίως προεκλογικά. Αφού μείωσε τον Φ.Π.Α., στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους, όλος τυχαίως προεκλογικά. Επισκέφθηκε την Κοζάνη, στην οποία οι αστυνομικοί ήταν κατά πολλοί περισσότεροι από τις λακκούβες, τις πέτρες και τα σκουπίδια στους δρόμους. Είναι που μπορούν και κυκλοφορούν δίχως να έχουν φόβο, είναι που δεν κρύβονται.

Και μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ας συνεχιστούν οι αβάσιμες υποσχέσεις και οι θεωρίες. Από την μια εξήρε τον νυν περιφερειάρχη που σε λίγες μέρες θα περάσει στο κάδρο των «επιτυχημένων» και από την άλλη στηρίζοντας τον άλλο «επιτυχημένο», ξέρετε τον δήμαρχο Κοζάνης, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθεί μεγάλο μέρος του στρατοπέδου της Κοζάνης. Διευκρινήσεις για τις σημαντικές λεπτομέρειες δεν έδωσε και ούτε πρόκειται. Και ποιος άραγε θα τις δώσει; Αντί να στηρίξει την πόλη που οικονομικά αιμορραγεί, πιέζει για περαιτέρω συρρίκνωση του στρατού. Μάλλον θα επέλθουν οι εκλογές και μετά θα προκύψει νέα κυβέρνηση και ξαναβλέπουμε πώς ένας δήμος τόσο χρεωμένος μπορεί να αγοράζει ένα μεγάλο μέρος ενός στρατοπέδου. Ή μήπως θα του το δώσουν κοψοχρονιά για να φανεί; Προεκλογικές κροτίδες λάμψης δίχως ουσία. Και θα εκτεθούν από τις εξελίξεις και τότε να δούμε πού θα κρυφτούν.

Μοιράζονται υποσχέσεις σε κάθε επίπεδο και προς κάθε κατεύθυνση. Εντύπωση προκάλεσε η «ευαισθησία» φέτος να συναντηθούν κυβερνητικά στελέχη με επικεφαλής τον πρωθυπουργό με φορείς ποντιακών σωματείων. Καλά πόσο υποκριτές μπορεί να είναι; Πόσο αμετροεπείς; Έχουν άραγε όρια; Η απάντηση μετά από τα 4 χαμένα χρόνια, είναι ΟΧΙ. Προφίλ και καριέρα χτίσανε στις πλάτες του λαού. Στην ουσία και πάλι παίζουν με τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων, τη φορά αυτή των Ποντίων. Εκμετάλλευση για λόγους ψηφοθηρικούς και μόνο. Τώρα ευαισθητοποιήθηκαν για την Γενοκτονία, ενώ πριν πέρυσι ήταν εθνοκάθαρση.

Ο καιρός πλησιάζει για τις εκλογές. Η πλέον δημοκρατική διαδικασία για την επιλογή τοπικών και ευρωπαϊκών αντιπροσώπων είναι η ιδανική ευκαιρία για να δοθεί μια απάντηση σε κάθε σαλτιμπάγκο που προσπαθεί και πάλι εκμεταλλευτεί τις συνθήκες, να εκμεταλλευτεί τους πολίτες.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team