Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Και όμως… υπάρχει ελπίδα! Ο π. Χρήστος Καραφουλίδης μας υπενθυμίζει τις διδαχές του Αγ. Ισαάκ του Σύρου!

Και όμως… υπάρχει ελπίδα! Ο π. Χρήστος Καραφουλίδης μας υπενθυμίζει τις διδαχές του Αγ. Ισαάκ του Σύρου!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πόσο θαυμαστή είναι η ελεημοσύνη του Θεού!
Πόσο εκπληκτική η χάρη του Θεού και Δημιουργού μας!
Πόσο μεγάλη η δύναμη που κατορθώνει τα πάντα! Πόσο άμετρη η χρηστότητα που εισάγει πάλι τη φύση ημών των αμαρτωλών προς ανάπλασή τους! Ποιος είναι ικανός να εκφράσει τη δόξα του; Ο αμαρτωλός δεν κατορθώνει να εννοήσει την χάρη της Αναστάσεως του. Που είναι η γέεννα που μπορεί να μας λυπήσει; Που είναι η κόλαση που μας εκφοβίζει από παντού; Που είναι τα τελώνια που ζητούν να κατασπαράξουν την ψυχή όταν αυτή ανεβαίνει στον Ουρανό; Όλα αυτά μπορούν να νικήσουν την ευφροσύνη της αγάπης Του; Και τι είναι η γέεννα ενώπιον της Αναστάσεώς του, όταν μας ανεγείρει από τον Άδη και κάνει τούτο το φθαρτό σώμα να ενδυθεί την αφθαρσία, και εγείρει στη δόξα τον πεσόντα στον Άδη;
´Ω διακριτικοί, ελάτε και θαυμάστε. Ποιος έχει σοφή και θαυμαστή διάνοια, ώστε να θαυμάσει αξίως τη χάρη του Δημιουργού μας; Η αμοιβή των αμαρτωλών είναι αυτή! Αντί δικαίας ανταπόδοσης κατά τα έργα τους, Αυτός τους προσφέρει την Ανάσταση, και αντί των σωμάτων που καταπάτησαν το νόμο του και έπεσαν στην αμαρτία τους ενδύει με τέλεια δόξα αφθαρσίας! Αυτή η χάρη που μας ανέστησε μετά την αμαρτία είναι μεγαλύτερη από εκείνη που μας έφερε στην ύπαρξη από την ανυπαρξία.
Του Αγ. Ισαάκ του Σύρου, Λόγος Ξ΄, Κεφ. 8-12

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team