Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Και οι 13 Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ- Προωθήθηκε το αίτημά τους και αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

Και οι 13 Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ- Προωθήθηκε το αίτημά τους και αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με την ευχάριστη είδηση πως στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, θα συμμετέχουν τελικά ex officio και οι 13 νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, ξεκίνησε η πρώτη άτυπη συνάντηση νέων και παλαιών μελών της Ένωσης.

Στη συνάντηση βρέθηκαν οι περισσότεροι νέοι Δήμαρχοι, καθώς και οι «παλιοί» Ιωαννίδης, Ζαμανίδης, Βοσκόπουλος και Θεοδωρίδης, με τον Πρόεδρο Γιώργο Δασταμάνη να ανακοινώνει την παραπάνω εξέλιξη μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από το Βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργο Αμανατίδη.

Η ΠΕΔ είχε ζητήσει τη συγκεκριμένη αλλαγή, μετά και τη σύσταση του 13ου Δήμου(Βελβεντό) και έτσι το νέο Δ.Σ. θα διαθέτει 13 Δημάρχους και 8 δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θα εκλεγούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα στην ΠΕΔ συζητήθηκαν θέματα ορισμού προσωρινών εκπροσώπων σε διάφορες επιτροπές, ενώ έγινε αναφορά και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με συνταξιούχους οι οποίοι ορίζονται αντιδήμαρχοι.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία οι εν λόγο αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να επιλέξουν όποιο μισθό θέλουν, καθώς τους υποχρεούνται να αποζημιώνονται από τους αρμόδιους ΟΤΑ και μόνο, επιβαρύνοντας έτσι τα ταμεία τους, αλλά και πολλές φορές χάνοντας χρήματα αν η σύνταξή τους είναι μεγαλύτερη.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξαν πολλά πηγαδάκια, με τους Δημάρχους να συζητάνε για τις πρώτες ημέρες της θητείας τους, αλλά φυσικά και να γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις μεταξύ αρκετών οι οποίοι δεν είχαν την τύχη να γνωριστούν.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας