Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ιστορίες Μαγειρικής > Ιστορίες Μαγειρικής: Η μικρή Ελένη και το πρώτο της κέικ …

Ιστορίες Μαγειρικής: Η μικρή Ελένη και το πρώτο της κέικ …

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Η μικρή Ελένη ήταν 8 χρονών όταν έκανε το πρώτο της κέικ …

Πάντα χάζευε την μητέρα της όταν μαγείρευε , και ειδικότερα όταν έφτιαχνε γλυκά …   Όταν έπαιζε με τα κουζινικά της , ονειρευόταν ότι έφτιαχνε τούρτες , προφιτερόλ αλλά και κέικ … Η αλήθεια ήταν ότι η μητέρα της έκανε πολύ νόστιμα και αφράτα κέικ ,  έτσι  αποφάσισε να παρακολουθεί την μητέρα της όταν μαγείρευε για να μπορέσει να μάθει και αυτή  …

Μετά από μήνες ζήτησε από την μητέρα της  να φτιάξουν μαζί ένα κέικ και εκείνη δέχτηκε … Ήταν η πιο υπέροχη μέρα , της μέχρι τότε ζωής της  , ένιωθε ότι η κουζίνα ήταν το δικό της Λούνα Παρκ και η μητέρα της , την άφηνε να ανεβεί σε όλες τις κούνιες  … Αλλά δεν ήταν αρκετό …

Μετά από μέρες ζήτησε να  φτιάξει ένα κέικ μόνη της , η μητέρα της αρνήθηκε γιατί της είπε ότι ήταν μικρή και δεν ήταν έτοιμη , φοβόταν  μην χτυπήσει , μην σπάσει κάτι , μην καεί  …

Μια μέρα που έλειπε η μαμά της  , η μικρή Ελένη μπήκε στην κουζίνα και άρχισε να μαγειρεύει , θα έφτιαχνε κέικ , μόνη της  … Όταν γύρισε η μαμά της βρήκε ένα κέικ στο τραπέζι της κουζίνας , αφράτο και νόστιμο σαν τα δικά της … Κοίταξε την μικρή Ελένη και χαμογέλασε  από περηφάνια αλλά και γιατί κατάλαβε ότι αν ένα παιδί βάλει κάτι στο μυαλό του και το θέλει πολύ , θα το κάνει … Έτσι αποφάσισε να μην της μπει εμπόδιο ποτέ ξανά και  αυτό δεν άλλαξε ακόμα και όταν βρήκε κρυμμένη πίσω από τα τάπερ της , ραγισμένη την γυάλινη της μεζούρα ….

LOGO IOSTORIES MAGEIRIKHS_TINA

 

ΚΕΙΚ

  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. γιαούρτι 400
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •  χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ.  φαρίνα ολικής

 

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι , με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα . Προσθέτουμε τον χυμό στο μείγμα μας. Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια , το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς , τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ολικής . Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα . Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

Καλή σας όρεξη …

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η επιρροή των social media -Το φαινόμενο Γκρέτα- Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ, από τη Σουηδία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την προστασία ...