Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > Ιστορία των Social Media- Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Ιστορία των Social Media- Από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη του διαδικτύου και των συσκευών τύπου smartphone, δημιουργήθηκαν ανατρεπτικές εφαρμογές, τα γνωστά σε όλους μας ως Social Media. Πλέον, εκτός από την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση που προσφέρουν, παίζουν και τον ρόλο  των Μ.Μ.Ε. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι η ενημέρωση που παρέχουν δεν είναι τόσο αξιόπιστη, καθώς μας βομβαρδίζουν με υπερπληθώρα αναξιόπιστων, πολλές φορές, πληροφοριών. Παρόλο που τα μέσα αυτά πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε πως λίγα είναι τα πιο δημοφιλή:

Facebook

Δημιουργήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, από τον Ζάκερμπεργκ και τέσσερις ακόμα συμφοιτητές του. Αποτελεί ένα από τα πιο παλιά άλλα και πιο κερδοφόρα μέσα που  καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία των υπόλοιπων. Όμως τον τελευταίο καιρό έχει χάσει αρκετά την αξία του και χρησιμοποιείται κυρίως από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Twitter

Μια ιδιαίτερη πλατφόρμα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στις 21 Μαρτίου του 2006 είναι το Twitter. Αυτό που το καθιστά ξεχωριστό είναι τα λεγόμενα “Twits” ή αλλιώς «Τιτιβίσματα». Έτσι, το Twitter δίνει την δυνατότητα στους κατόχους του να δημοσιεύουν την γνώμη τους χωρίς απαραίτητη προσθήκη εικόνων. Ακόμα, τα δημόσια πρόσωπα συχνά το επιλέγουν για έκφραση πεποιθήσεων  και για πιο άμεση επαφή με το κοινό τους.

Instagram

Τη θέση του Facebook διαδέχτηκε το Instagram, στις 6 Οκτωβρίου του 2010, με έδρα το Μένλο Παρκ. Αξίζει λοιπόν να αναφερθεί πως αν και εμφανίστηκε στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης σχετικά πρόσφατα, η είσοδος του αποτέλεσε μία νέα τάση. Σε αντίθεση με το Facebook, οι χρήστες του Instagram είναι κυρίως νέοι.

YouΤube

Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες της τελευταίας δεκαετίας, στον τομέα της τεχνολογίας, αποτελεί το YouTube. Στις 14 Φεβρουαρίου 2005 οι δημιουργοί του, πρώην υπάλληλοι  της PayPal προώθησαν το προϊόν για πρώτη φορά. Η φιλοσοφία του διαφέρει αρκετά από αυτήν των υπολοίπων, καθώς βασίζεται στην δημιουργία βίντεο τόσο  ψυχαγωγικού όσο και ενημερωτικού περιεχομένου. Έτσι, δίνει την δυνατότητα έκφρασης σε πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων είναι και οι  λεγόμενοι youtubers,  οι οποίοι πλέον μπορούν να το ασκούν ως κανονικό επάγγελμα, με μισθό.

 

Μαρία Δοξάκη Γ1

Πελαγία Σακελλάρη Γ1

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Joey Tempest – A Place To Call Home (1995)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Lockdown: 17+1 περιπτώσεις που δεν επιβάλλεται πρόστιμο όταν βγαίνεις από το σπίτι σου Βέροια: ...