Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ισχυρή εκπροσώπηση της ΝΔ στο Νομό Κοζάνης με 4 βουλευτές – 1 έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μηνύματα των βουλευτών

Ισχυρή εκπροσώπηση της ΝΔ στο Νομό Κοζάνης με 4 βουλευτές – 1 έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μηνύματα των βουλευτών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ, Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Η «ΤΕΤΡΑΔΑ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ – Νέα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ η Καλλιόπη Βέττα

Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και στο Νομό Κοζάνης, έφεραν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, όπου η ΝΔ κατόρθωσε να εκλέξει τέσσερις βουλευτές στο κοινοβούλιο (έναντι ενός στην περασμένη θητεία του κοινοβουλίου), ενώ έναν βουλευτή εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι τεσσάρων όπου τον εκπροσωπούσαν μέχρι τώρα.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ έλαβε ποσοστό 39,36% στο Νομό Κοζάνης  (35.731 ψήφους) και εξέλεξε τους εξής βουλευτές:

1  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Κωνσταντίνου 12.825
2  ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Παναγιώτη 12.342
3  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του Γεωργίου 9.393
4  ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ισαάκ 7.791

 

Στην πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τερμάτισε ο Χρόνης Ακριτίδης με 6.390 ψήφους, ακολουθεί η Καλλιόπη Σεμερτζίδου με 3.207 ψήφους και τέλος η 3.148 ψήφους η Ευλαμπία Πρώιου.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 31,41% στο Νομό Κοζάνης (28.509 ψήφους) και εξέλεξε μια νέα βουλευτή:

1  ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου 8.172

 

Αξίζει να σημειωθεί η αλλαγή πολιτικού σκηνικού στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξελέγη η καλλιτέχνης – τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα, με τον Γιάννη Θεοφύλακτο να μένει στη δεύτερη θέση με 7.232 ψήφους. Ο Μίμης Δημητριάδης έλαβε 5.237ψήφους, ο Θέμης Μουμουλίδης έλαβε 5.014 ψήφους, η Στέλλα Θεοχάρη 4.983 ψήφους, η Θεοδώρα Γούλιαρου έλαβε 4.253 ψήφους και τελευταίος ο Γιώργος Ντζιμάνης με 2.929 ψήφους.

Στις δηλώσεις τους οι εκλεγμένοι βουλευτές ευχαρίστησαν τον κόσμο που τους εξέλεξε, ενώ δήλωση παραδοχή νίκης προς τη ΝΔ έκανε και ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Κώστας Πασσαλίδης. Διαβάστε αναλυτικότερα:

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Τεράστια ευθύνη»

«Η διαφορά των δύο κομμάτων αγγίζει τις 8 ποσοστιαίες μονάδες και η ΝΔ κερδίζει μια αυτοδύναμη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και για την άμεση εφαρμογή του προγράμματός της. Η τελική κατάταξη των υποψηφίων δεν είναι το πρωτεύων. Η κοινωνία του νομού εμπιστεύεται την πρόταση της ΝΔ και όλοι εμείς, όσοι εκλεγούμε, έχουμε την ευθύνη για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση της χώρας και του τόπου μας. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ, ασφαλώς και εκείνους που εξέφρασαν την τιμητική εμπιστοσύνη και εντολή προς το πρόσωπό μου. Νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δώσαμε έναν ωραίο  και καθαρό αγώνα, όλοι οι συνυποψήφιοι. Και για αυτή την τόσο σημαντική διάκριση, νοιώθω την τεράστια ευθύνη να ανταποδώσω την τεράστια εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου».

 

Παρασκευή Βρυζίδου: «Νοιώθω δικαιωμένη»

«Το αποτέλεσμα για όλη την παράταξη, για όλη τη ΝΔ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Δίνει μια σιγουριά για να μπορέσει να εφαρμοστεί το σχέδιο και το πρόγραμμα της ΝΔ.  Για να μπορέσει η χώρα να φέρει αποτέλεσμα και να μπορέσουν οι πολίτες να νοιώσουν την πολυπόθητη ικανοποίηση που θέλουν και λύση στα βασικά τους προβλήματα, γιατί σήμερα είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Η στήριξη και η αγάπη του κόσμου μου έδινε την αισιοδοξία για να ελπίζω ότι θα μπορούσα να ήμουν σε μια εκλόγιμη θέση. Τώρα που βγήκαν και τα αποτελέσματα νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένη, νοιώθω δικαιωμένη γιατί έγινε ένας δύσκολος αγώνας σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.  Δικαιωμένοι πρέπει να νοιώθουν οι πολίτες, γιατί αυτοί έχουν καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα και η ευθύνη είναι μεγάλη. Η δέσμευση απέναντι στον καθένα είναι ότι θα κάνουμε  υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουμε τη χώρα, να δώσουμε λύσεις και ο πολίτης να νοιώθει ότι υπάρχει μια σταθερότητα, ότι υπάρχει μια ασφάλεια και ότι θα υπάρξει προοπτική. Το στοίχημα για την επόμενη ημέρα είναι να σταματήσει αυτή η αβέβαιη ροπή προς αρνητικά αποτελέσματα σε επί μέρους τομείς και να βοηθηθούν οι πολίτες σε κλάδους και κατηγορίες που σήμερα έχουν πληγεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, νοιώσουν απογοητευμένοι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τα μέτρα της νέας κυβέρνησης, και με τη δική μας δουλειά, θα μπορέσουν να δουν άμεσα αποτελέσματα. Το μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή είναι στους ανέργους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν  τις οικογένειές τους και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Εκείνο που θα πρέπει να εφαρμοστεί, με βάση τους άξονες του προγράμματος, είναι να δώσουμε μια έμφαση στην ελάφρυνση των επαγγελματιών για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να μπορέσουν να παρθούν μέτρα σημαντικά στον αγροτικό τομέα, που φαίνεται ότι είναι ένα αποκούμπι της περιοχής μας και έχει δυνατότητες να βοηθήσει τον τόπο και τους εργαζόμενους σε αυτόν».

 

Γιώργος Αμανατίδης: «Εντολή για πολύ δουλειά»

«Οι πολίτες ζήτησαν και αποφάσισαν πολιτική αλλαγή, για το σύνολο της χώρας. Έγινε με ισχυρή αυτοδυναμία και αυτό αποτελεί μια πρόκληση για την χώρα και να μάθουμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, πρέπει να ξεκινήσουμε δουλειά, ο καθένας αυτό που ξέρει να κάνει και σε ό,τι του αναλογεί. Στην προεκλογική περίοδο τόνισα την ανάγκη συνεργασίας και σύγκλιση απόψεων. Θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά και στο ίδιο σημείο. Οι πολίτες και εμείς που ασχολούμαστε με την κεντρική πολιτική σκηνή, θα πρέπει να συγκλίνουμε. Στην πορεία της χώρας, θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και συνεργασία. Σε ό,τι με αφορά δεσμεύομαι ότι αυτή η εμπιστοσύνη που μου έχει δοθεί με την υποστήριξή μου στις εκλογές, θα επιστραφεί με πολύ έργο και θα δρομολογήσει μια νέα σχέση των πολιτών με τα πολιτικά πράγματα, ώστε να αισθάνονται οι πολίτες ότι είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για τα επόμενα χρόνια. Ο Νομός Κοζάνης έχει ισχυρή εκπροσώπηση, 4 βουλευτές προέρχονται από τη ΝΔ. Απαιτείται σύγκληση όλων των βουλευτών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να προωθηθούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η μεταλιγνιτική περίοδος, η επιχειρηματικότητα, η αγροτική ανάπτυξη ,  η κοινωνική συνοχή,  ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να υπάρξει συνεργασία ώστε να δημιουργηθεί το νομοθετικό περιβάλλον για να προωθηθούν οι πρωτοβουλίες αυτές. Μιλάμε για μια δίκαιη, αποτελεσματική και λειτουργική νομοθέτηση και σε αυτό θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ. Η εμπιστοσύνη που δόθηκε στο πρόσωπό μου από τους πολίτες του Ν. Κοζάνης αποτελεί για εμένα μια εντολή για πολύ δουλειά, που σηματοδοτεί μια νέα σχέση με τον πολίτη και τους εκπροσώπους του και μια δέσμευση πως τα μεγάλα ζητήματα του νομού, μπορούν να προωθηθούν μέσα από τη στενή συνεργασία όλων».

 

Καλλιόπη Βέττα: «Μεγάλη χαρά, τιμή και ευθύνη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 4.5 χρόνια ανέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την Ελλάδα σε μια πολύ βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, με ανεργία 28%, προβλήματα, άδεια ταμεία και ανέλαβε μια υποχρέωση και μια υπόσχεση, ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Σε αυτά τα χρόνια έγιναν πάρα πολλά… Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και κεκτημένα, για τον λαό και πιστεύω ότι αυτά τα κεκτημένα θα μπορέσει ο λαός να τα υπερασπιστεί σε οποιεσδήποτε πολιτικές, νεοφιλελεύθερες που θα έρθουν. Η ΝΔ δεν θα τολμήσει, θεωρώ, να καταργήσει πράγματα που κατακτήθηκαν με κόπο από τον λαό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 31.5 που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη, ένα πολύ καλό ποσοστό, που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή αντιπολίτευση και έναν πόλο αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει αριστερό κόμμα στην Ευρώπη και η φωνή του στη βουλή θα είναι πολύ δυνατή.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον λαό της Κοζάνης που με τίμησε με την ψήφο του. Είναι μεγάλη τιμή, χαρά και τεράστια ευθύνη, για πολλά πράγματα. Διαδέχομαι τέσσερις άξιους βουλευτές που έκαναν έργο σε δύσκολες συνθήκες, προωθώντας τα ζητήματα της περιοχής. Σε αυτές τις συνθήκες, υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα στους ανθρώπους, στα προβλήματα, στους φορείς. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή. Θέλω όλοι μαζί να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία. Από παιδί η κοινωνία που ονειρεύομαι, πάντα την ταυτίζω με την Κοζάνη…Η πολιτική και ο πολιτισμός έχουν κοινή ρίζα…Νομίζω ότι θα κάνω αρκετά πράγματα, θέλω να είμαι άξια της εμπιστοσύνης του κόσμου».

 

Κ. Πασσαλίδης (ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης): «Καθαρή νίκη της ΝΔ»

«Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι σεβαστή. Έχουμε μια καθαρή νίκη της ΝΔ. Ο κυρίαρχος πόλος στον χώρο της κεντροαριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που επιζητούσαν οι αντίπαλοί μας, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επετεύχθη. Εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα δούμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Παραδώσαμε μια χώρα σε κανονικότητα, μια χώρα με γεμάτα ταμεία. Η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα και η ανοδική πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Τα σενάρια και οι κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών από τη ΝΔ, που μιλούσαν για επαναφορά του ΔΝΤ και επιστροφή στο εφιαλτικό σενάριο του ΔΝΤ, ελπίζουμε να μην ισχύει και η χώρα και ο λαός να συνεχίσουν  στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμάς, στο περιβάλλον το οποίο έγινε, μετά τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το κλίμα καταστροφολογίας που επικρατούσε στη χώρα. Σε αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το 32% είναι η αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε το επόμενο διάστημα, στο μέλλον, να είναι και πάλι ο ρυθμιστής των εξελίξεων στην Ελλάδα».

Δηλώσεις βουλευτών ΝΔ που δεν εξελέγησαν:

Δήλωση Χρόνη Ακριτίδη

Το χθεσινό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αποτελεί μεγάλη νίκη για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Τώρα είναι η ώρα της σκληρής δουλειάς και των έργων.

Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους νεοκλεγέντες βουλευτές του νομού Κοζάνης, και ιδιαίτερα τους νεοδημοκράτες συναδέλφους μου για τον σπουδαίο αγώνα και την τεράστια επιτυχία μας να εκλεγούν τέσσερεις εκπροσώποι της παράταξής μας στη Βουλή των Ελλήνων. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους πάνω από 6300 συμπολίτες μου που με τιμήσαν με τον σταυρό τους. Είμαι ευγνώμων για την πραγματικά συγκινητική στήριξη και η συμπαράστασή τους σ’αυτή την εξαιρετικά σύντομη αλλά τόσο ενταντική προεκλογική περίοδο.

Θα ήθελα, τέλος, να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και όλους τους εθελοντές μας για τον υπέροχο αγώνα που δώσαμε μαζί, νιώθω υπερήφανος για το παράδειγμα του νέου πολιτικού πολιτισμού που υπηρετήσαμε με τόση συνέπεια. Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου μας.

 

Δήλωση Ευλαμπίας Πρώιου

Μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κοζάνης κα Ευλαμπία (Εύη) Πρώϊου – Βαρζή, δήλωσε στο λογαριασμό της στα social media:

«Η μεγάλη χθεσινή νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μία νίκη όλων των Ελλήνων. Σήμερα ξημερώνει μία μέρα καλύτερη για το έθνος αλλά και μία μέρα εντατικής δουλειάς για να ξαναμπεί η χώρα και ο νομός Κοζάνης ξανά σε πορεία ανάπτυξης. Στη μάχη αυτή δηλώνω παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους Βουλευτές της ΝΔ για την εκλογή τους η ευθύνη τους βαριά και οι προκλήσεις μεγάλες. Σε αυτήν τους την προσπάθεια δεν μπορεί να λείπει κανένας μας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες πολίτες που με εμπιστεύτηκαν. Δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για να τους δείξω ότι η προτίμηση τους στο πρόσωπο μου ήταν η σωστή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στους πολίτες του Βοϊου που με στήριξαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Μαζί θα αγωνιστούμε για τα προβλήματα της περιοχής μας και θα διεκδικήσουμε δυναμικά και με όλες τις δυνάμεις τα αυτονόητα.
Τέλος, δεν θα μπορούσα να δώσω αυτόν τον όμορφο και τίμιο αγώνα χωρίς την στήριξη της οικογένειάς μου και των συνεργατών μου. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. Εμείς που ζούμε στην περιοχή καθημερινά γνωρίζουμε το τι πρέπει να γίνει αύριο. Μαζί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την περιοχή μας. Στους κοινούς αγώνες μας και στην κοινή πορεία μας προς ένα καλύτερο αύριο δηλώνω παρούσα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.919 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα – Αύξηση σήμερα στις ΠΕ Κοζάνης και Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.919 τα νέα κρούσματα – 369 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 4 στην ΠΕ ...