Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Υπογραφή συμβάσεων έργων για πλατεία και Κάστρα Σερβίων από τον Δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο

Υπογραφή συμβάσεων έργων για πλατεία και Κάστρα Σερβίων από τον Δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τις συμβάσεις για την εκτέλεση δύο έργων στην πόλη των Σερβίων υπέγραψε ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος με τους εκπρόσωπους των αναδόχων αντίστοιχα εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα αρχικά υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας Αγοράς Σερβίων» προϋπολογισμού μελέτης: 141.820,30 Ευρώ. Το έργο υπάγεται στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται κατά 100% από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η Πλατεία Αγοράς, είναι σημαντικό για την περιοχή κομβικό σημείο για την πόλη των Σερβίων.

Η Πλατεία καταλαμβάνει έκταση 1.191,66τ.μ. και η παρέμβαση θα συνδυάζει τη διαμόρφωση της με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και τη βελτίωση του μικροκλίματος στην περιοχή της Πλατείας.

Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Στερέωση & Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου Σερβίων» προϋπολογισμού μελέτης: 137.181,90 Ευρώ η πίστωση του οποίου  προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 5% από Εθνική Δαπάνη.

Το μεταβυζαντινό μονότοξο, ημικυκλικό τόξο γεφύρι των Σερβίων είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Βρίσκεται επάνω από τη σύγχρονη πόλη των Σερβίων, εκτός των τειχών του Κάστρου Σερβίων και περιεχόμενο του έργου είναι η στερέωση και αποκατάσταση του προκειμένου να αναδειχθεί η αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και η ιστορική του αξία.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team