Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Ιώνεια 1922-2002, 80 χρόνια μνήμης – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 30/08/2017

Ιώνεια 1922-2002, 80 χρόνια μνήμης – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 30/08/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πόπη Σταγάκη -Χατζηπαντελή επιδίδει τιμητική πλακέτα στην συμπατριώτισσά μας κ. Χριστίνα Βούλγαρη για την προσφορά της, ενός πλήρους σχολικού συγκροτήματος για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,
προϋπολογισμού 500.000.000 (εκατομμυρίων! δραχμών και πλέον, σε ιδιόκτητο οικόπεδο της οικογένειάς..

Θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα, πως η κ. Βούλγαρη έγραψε, αλλά και απήγγειλε, με πολύ επιτυχία, ένα 18στοιχο ποίημα της αφιερωμένο στην πόλη, που τόσο αγάπησε η ιδία, αλλά και η αείμνηστη οικογένειά της και που αναφέρεται στην εξέλιξη της πόλης μας από την έλευση των προσφύγων, το 1922, μέχρι σήμερα.

Σημειώνουμε, φίλες και φίλοι, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την στοιχομήθεια που προέκυψε, μεταξύ των τριών θυγατέρων-διδασκαλισσών, Χριστίνας -Παναγιώτας – Θάλιας  και της χήρας μάνας των, όταν ζήτησαν τη γνώμη της για την τύχη της σημαντικής περιουσίας που δημιούργησαν από τη δουλεία τους; Και Ελληνίδα μάνα, πρόσφυγας από την Μ.Ασία, τις απάντησε με ευθύτητα . Θα την επιστρέψετε από εκεί που την λάβατε !!!

Έτσι, ή κάπως έτσι, προέκυψε η διάθεση τους για τη δωρεά στην Παιδεία που αγάπησαν και υπηρέτησαν !!!

Για την μεγάλη αυτή προσφορά, της συμπολίτισσάς μας, διδασκάλισσας, κ. Χριστίνας Βούλγαρη και της αειμνήστου οικογένειάς της, θα επανέλθουμε με ιδιαίτερη αναφορά μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team