Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ημερίδα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Στο επίκεντρο η προστασία προσωπικών δεδομένων – Και ο νέος Κανονισμός της Ε.Ε.

Ημερίδα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Στο επίκεντρο η προστασία προσωπικών δεδομένων – Και ο νέος Κανονισμός της Ε.Ε.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρία θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας στις 22 Νοεμβρίου, με θέμα τον «Νέο Κανονισμό της Ε.Ε. 679/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR)».

Να σημειωθεί ότι ο νέος Κανονισμός βρίσκεται σε ισχύ από τον Μάιο του 2016 και αντικαθιστά προηγουμένη οδηγία, ενώ εισάγει μία σειρά από σύνθετες απαιτήσεις και υποχρεώσεις σε νομικό, διαδικαστικό και τεχνικό επίπεδο. Στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κρίθηκε επιβεβλημένη η διοργάνωση σχετικής ημερίδας, στην οποία μπορούν  να πάρουν μέρος όλοι οι αιρετοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κι’ αυτό γιατί η προθεσμία για την συμμόρφωση με τον νέο κανονισμό λήγει στις 25 Μαΐου 2018, οπότε και ξεκινάει η άμεση και καθολική εφαρμογή του. Μέχρι τότε οι φορείς πρέπει να προβούν υποχρεωτικά, σε μία σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες μη συμμόρφωσης και παραβίασης των σχετικών διατάξεων, τις εμπλοκές με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), αστικές ευθύνες και αποζημιώσεις, καθώς και τα ιδιαίτερα υψηλά διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στον κανονισμό.

Για όλα τα παραπάνω θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στην ημερίδα της 22ας Νοεμβρίου, από ειδικούς και πιστοποιημένα στελέχη, τα οποία θα απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Τι είναι ο GDPR και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.
  • Ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα και ποιες οι ειδικές κατηγορίες δεδομένων.
  • Ποιος είναι ο νέος – υποχρεωτικός για τους ΟΤΑ – θεσμός του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων.
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την μη συμμόρφωση.
  • Ποια είναι τα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι και την πλήρη ετοιμότητα, με προθεσμία υλοποίησης μέχρι τις 25 Μαΐου 2018.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις ΠΕΔ Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στις 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας