Αρχική > Slider > Εικαστικός Αύγουστος στη Δάφνη Βοΐου από το Γιάννη και την Όλγα Παπαδοπούλου

Εικαστικός Αύγουστος στη Δάφνη Βοΐου από το Γιάννη και την Όλγα Παπαδοπούλου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με 60 θαυμάσια έργα τους οι συντοπίτες μας δημιουργοί Γιάννης και Όλγα Παπαδοπούλου δίνουν το εικαστικό τους «παρών» και τον φετινό Αύγουστο στη Δάφνη Βοΐου.

Πρόκειται για μία Έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα με θέμα: «Σμίλλης, Χρωστήρος και Ψηφίδων Συμπόρευσις», τα εγκαίνια της οποίας  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. στο παραδοσιακό σπίτι της οικογένειας «Τζώρτζη», ενώ η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 15/8/2017 με συνεχή λειτουργία όλες τις ημέρες και ώρες.

Η Έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βοΐου, περιλαμβάνει σημαντικές Αγιογραφίες και μοναδικά Ψηφιδωτά, έργα τα οποία επιθυμούσε να εκθέσει στη γενέτειρά του τη Δάφνη ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Στο πλούσιο βιογραφικό τους οι δύο καλλιτέχνες αναφέρουν τα εξής:

«- Το εργαστήρι μας λειτουργεί με έδρα τη Δάφνη Βοΐου. Στην  ενασχόλησή μας με τις καλές τέχνες (από το 1998), έχουμε θητεύσει δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, στους αγιογράφους Δημήτρη Βάσσο,  Δημήτρη Λυκούδη,  Κωνσταντίνο Ξενόπουλο, Δήμο Τριανταφυλλίδη και στον ψηφοθέτη Νίκο Στεργίου.

–  Έχουμε κάνει επτά εκθέσεις (στη Νεάπολη Κοζάνης, στη Σιάτιστα, στον Αυγερινό, στη Δάφνη, στο Τσοτύλι Βοΐου, στην Πτολεμαΐδα και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) και έχουμε πάρει μέρος στην μεγαλύτερη έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης που γίνεται στην Ελλάδα, την  «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ». Έχουμε πάρει μέρος και σε περισσότερες από 30 ομαδικές εκθέσεις, τις περισσότερες με τον Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και με τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

–    Έργα μας έχουν εκτεθεί σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εκθεσιακός χώρος Δ.Ε.Θ. – Helexpo, Μονή Λαζαριστών κ.τ.λ.).

–   Έργα μας επίσης βρίσκονται στην εκκλησία του Αη Γιώργη στη Μυχού της Λέσβου, στον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα στη Θεσσαλονίκη, στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα στο 401 ΓΣΝΑ, στον Άγιο Αθανάσιο Τσοτυλίου, στον Αη Γιώργη στο Μιντιλόγλι Αχαϊας, στον Ι.Ν. Φωτολίβους Δράμας, στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος, τον οποίο αγιογραφούμε καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Μας  έχει επίσης ανατεθεί η κατασκευή του ψηφιδωτού εμβλήματος της Α.Ε.Κ., που θα τοποθετηθεί στο υπό κατασκευήν νέο γήπεδο της Αθηναϊκης ομάδας.

–  Ασχολούμαστε κυρίως με το ψηφιδωτό, την αγιογραφία (φορητή εικόνα και τοιχογραφία),  τα εγχάρακτα ψηφιδωτά (χαραγμένο ξύλο σε μορφή ψηφιδωτού, που στη συνέχεια ζωγραφίζεται και δίνει την εντύπωση ψηφιδωτού), που είναι δημιουργία δικής μας  επινόησης, καθώς και με την κλασσική ζωγραφική.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλίδης», για τρεις συνεχόμενες θητείες και είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και  έχει διδάξει το αντικείμενο του ψηφιδωτού στα εργαστήρια του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας και του Δήμου Εορδαίας, καθώς και στα σεμινάρια ψηφιδωτού των Δήμων Βοϊου και Πτολεμαϊδας».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου