Αρχική > Slider > Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή για το Νιάημερο- Ανοίγει η συζήτηση για τη μεταφορά του χώρου διεξαγωγής- Τι είπε ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης για την «κόντρα» με τα Σέρβια

Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή για το Νιάημερο- Ανοίγει η συζήτηση για τη μεταφορά του χώρου διεξαγωγής- Τι είπε ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης για την «κόντρα» με τα Σέρβια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με 173 εκθέτες και 143.000 ευρώ έσοδα, έκλεισε ο φετινός Νιάημερος της Κοζάνης, σύμφωνα με την παρουσίαση των σχετικών στοιχείων που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κυριακίδης, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πως η Εμποροπανήγυρις της Κοζάνης εκτός από ένα κοινωνικό γεγονός είναι παράλληλα και μεγάλο οικονομικό γεγονός για την πόλη, με τη δημοτική αρχή να εκφράζει τη βούληση για ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωσή της τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε πως κρατήθηκαν όλα τα καλά στοιχεία του παρελθόντος, αποφεύγοντας παράλληλα φαινόμενα συνωστισμού, ενώ δόθηκε προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, περιορίζοντας χώρους εκθετών.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης ουσιαστικά προανήγγειλε τη συζήτηση για το αν ο χώρος της διεξαγωγής του Νιάημερου πρέπει να αλλάξει, ή θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στο ίδιο σημείο με σημαντικές παρεμβάσεις υποδομών.

Παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο(η αλλαγή του χώρου) είναι μια δύσκολη συζήτηση και σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν και οι τοπικοί εκθέτες, οι οποίοι φέτος αύξησαν την παρουσία τους από το 25% στο 50%, στο Νιάημερο της Κοζάνης. Μάλιστα ανακοίνωσε πως μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας θα υπάρξει μείωση του μισθώματος για τους τοπικούς εκθέτες κατά 30 με 35%.

Σε ότι έχει να κάνει με την αντιπαράθεση με το Δήμο Σερβίων και τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των πανηγυριών, τόνισε πως θα γίνει συζήτηση ώστε να υπάρξει συνεννόηση την επόμενη χρονιά, σημείωσε όμως πως τον κόσμο δεν μπορεί να τον καθοδηγήσει κανείς παρά μόνο μια καλή διοργάνωση: «Ας είναι αυτός ο στόχος για όλους μας», σημείωσε.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας