Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Το Ιερατείο της Εορδαίας σε αναμνηστική φωτογραφία της σύναξης το 1960 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 11/10/2017

Το Ιερατείο της Εορδαίας σε αναμνηστική φωτογραφία της σύναξης το 1960 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 11/10/2017

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με την παρουσία του πρωτοσύγκελου, της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης-Πρεσπών – Αλμωπίας και Εορδαίας, π. Αθανάσιου Ρούκαλη, πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαϊδα Ιερατική σύναξη του εφημέριου κλήρου της Εορδαίας.

Σκοπός της σύναξης ήταν, οι σχέσεις των Ιερέων με το ποίμνιό τους, η κτιριακή υποδομή των Ιερών Ναών, οι ελλείψεις  Ιερέων και η αντιμετώπισή των προβλημάτων των πιστών από τους υπάρχοντες, καθώς και οι ανάγκες επιβίωσης των.

Ύστερα από μια γόνιμη συζήτηση, η απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία.

Στη φώτο μας, από αριστερά καθήμενοι, οι Ιερείς:  Γεώργιος Κάσπαρης του Αγίου Στεφάνου, Ευστάθιος Μεντεσίδης της Αγίας Τριάδος,  ο άγνωστός μας Χ; , Ρούκαλης Αθανάσιος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς  Μητροπόλεως μας,  Μαλακόζης Νεόφυτος Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας, Παναγιώτης Βεργόπουλος ή Βέργος του Δροσερού και ακολουθούν, ο άγνωστός μας Χ,  Τριαντάφυλλος Ιωάννου του Περδίκκα, Κωνσταντίνος  Παπαϊωάννου της Γαλάτειας, Αριστείδης Τσιροζίδης του Αγίου Ιωάννου, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, του Καρυοχωρίου, Γεώργιος Παπαδόπουλος του Μηλοχωρίου, Γεώργιος Μπαξεβάνος του Φούφα, Πέτρος Τσότσος του Κομάνου, Λαυρέντιος  Παπουλίδης της Αναρράχης, Δημήτριος, Κυζιρίδης του Προαστίου, Κλεάνθης Φωτιάδης του Ανατολικού, Ηλίας Γοτουχίδης της Ασβεστόπετρας, Ιωάννης Μητκάνης της Καρδιάς και ο Ιωάννης Σιάπκαρης της Ολυμπιάδος.

Πολλοί Ιερείς, μετά τη σύναξη, αναχώρησαν για τα χωριά τους, λόγω  της έλλειψης συγκοινωνιακών μέσων.

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team