Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ιδρύεται Καλλιτεχνικό Σχολείο στην Κοζάνη – Θέατρο – κινηματογράφος, χορός και εικαστικά το γνωστικό αντικείμενο

Ιδρύεται Καλλιτεχνικό Σχολείο στην Κοζάνη – Θέατρο – κινηματογράφος, χορός και εικαστικά το γνωστικό αντικείμενο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Καλλιτεχνικό Σχολείο ιδρύεται από την προσεχή σχολική χρονιά στην πόλη της Κοζάνης. Ένα σχολείο που λείπει από την περιοχή, καθώς θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών με καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο πρόκειται να στεγαστεί κατ’ αρχήν στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, μέχρι να βρεθεί μόνιμος χώρος, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν αντιρρήσεις από τη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ, ενώ οι μαθητές πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας στην πρώην νομαρχία και στο δημαρχείο, επιδίδοντας υπόμνημα στην διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα και στον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη. Επίσης, είπαν «ναι» στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου, αλλά ψήφισαν λευκό ως προς την  χωροθέτηση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Κοζάνης. «Η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου ήταν μία ευκαιρία που έπρεπε να την αξιοποιήσουμε. Το υπουργείο Παιδείας έβγαλε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος και εμείς απαντήσαμε θετικά και υποβάλαμε πρόταση, αφού πρώτα συνεννοηθήκαμε με τον δήμο Κοζάνης ότι θα εξασφαλίσει στέγη και θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα, όπως προβλέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» η Β. Βόντσα. Παραδέχτηκε πως «η αλήθεια είναι ότι το 1ο Λύκειο με τη συστέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα «μπουκώσει», αλλά δεν έπρεπε να αφήσουμε την ευκαιρία για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου. Ωστόσο το 1ο ΓΕΛ είναι το πλέον κατάλληλο, αφού αναλογικά έχει τις περισσότερες αίθουσες και τους λιγότερους μαθητές. Διαθέτει 30 αίθουσες και μόνο 17 τμήματα, οπότε υπάρχουν κενές αίθουσες, οι οποίες θερμαίνονται όλες, δηλαδή τα λειτουργικά έξοδα γίνονται ούτως ή άλλως, οπότε μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί τα πρώτα τμήματα του Καλλιτεχνικού Σχολείου, με προοπτική να στεγαστεί αργότερα σε αυτόνομο χώρο».

 

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο έχει τρεις κατευθύνσεις: Θέατρο – Κινηματογράφος, Χορός και Εικαστικά. Ξεκινά την προσεχή σχολική χρονιά, αρχικά με την 1η τάξη Γυμνασίου και σταδιακά θα αναπτύσσεται, φτάνοντας στην εξαετία να έχει όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του θα έχει 18 τμήματα. Φυσικά στο πρόγραμμα του Καλλιτεχνικού Σχολείου περιλαμβάνονται όλα τα μαθήματα των Γυμνασίων και Λυκείων, πέραν των τριών καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρία Καλλιτεχνικά Σχολεία, ειδικότερα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στον Γέρακα Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν αυτά τα σχολεία με τη  δημιουργία αρκετών νέων, γι’ αυτό και βγήκε η σχετική προκήρυξη του υπουργείου, στην οποία απάντησε θετικά η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας