Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρά ο Δήμος Εορδαίας

Στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρά ο Δήμος Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Όλο και περισσότεροι πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία απευθύνονται καθημερινά στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Εορδαίας, ζητώντας τόσο την υλική όσο και ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Εορδαίας προχωρά στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, με στόχο να μην υπάρξει στο δήμο Εορδαίας δημότης που να βιώσει την πείνα, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

kaidis

Το θέμα ίδρυσης Κοινωνικού Παντοπωλείου πρόκειται να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας που συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή στις 6μ.μ., ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Απόστολος Καΐδης, όπου αναμένεται να γίνει και ο ορισμός της Επιτροπής Διαχείρισής του.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Καΐδης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Εορδαίας, στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, θεωρούμε μείζονος σημασίας τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και των οικογενειών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η καταπολέμηση της φτώχειας και η παροχή προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσα από τη σύσταση και λειτουργία νέων δομών που προσφέρουν παροχές προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες κρίνεται ως αναγκαία. Με τη σύσταση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Εορδαίας επιδιώκεται η τοπική παρέμβαση στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων – δημοτών του δήμου μας».

Τόνισε μάλιστα ότι «η σύσταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κρίνεται αναγκαία, διότι όλο και περισσότεροι δημότες απευθύνονται καθημερινά στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου ζητώντας βοήθεια και ως τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να  μεριμνούμε για την προστασία και υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων». Ο δήμος, πρόσθεσε, «έχει ως σκοπό να μην υπάρξει συμπολίτης μας που να βιώσει την πείνα, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, γι’ αυτό και προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο δήμο μας».

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, είναι υπηρεσία παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για σίτιση και ένδυση απόρων κατοίκων. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους σύμφωνα και με τον κανονισμό προμηθειών των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε θα προσφέρει στις ευπαθείς ομάδες που θα εξυπηρετούνται από αυτό την κάλυψη βασικών τους αναγκών με την προφορά ειδών παντοπωλείου όπως τρόφιμα, απορρυπαντικά, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, βιβλία κλπ. Θα παρέχει επίσης υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αλλά και ενημέρωση και παραπομπή για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο».

Ο κ. Καΐδης ανέφερε ειδικότερα ότι «στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να μην υπάρξει ούτε ένας συνδημότης που να βιώσει καταστάσεις ένδειας. Να στηριχτούν οι αδύναμοι συνδημότες μας τόσο από πλευράς προϊόντων όσο και υπηρεσιών με απώτερο σκοπό να ξεπεράσουν την κρίση και να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, παρέχοντάς τους βοήθεια στην ανάπτυξη βασικών ατομικών δεξιοτήτων. Η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας θα συμβάλλει στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Εορδαίας θα λειτουργεί από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Εορδαίας στο οποίο θα οργανωθεί και ειδική ομάδα εθελοντών που θα εκπαιδευτεί για να λειτουργεί υποστηρικτικά στη λειτουργία και την οργάνωσή του.

Για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα παραχωρηθεί ο χώρος των πρώην συνεργείων του Δήμου Εορδαίας (δίπλα από την Πυροσβεστική) στον οποίο θα γίνεται και η διανομή των προϊόντων.

1

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1.957 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο- Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κάτι όμορφο συμβαίνει στο ποτάμι της Άρδασσας – Στα σκαριά μια σπουδαία αναμόρφωση που ...