Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Ίδια συμμετοχή των πολιτών και των εργαζομένων στα Φ/Β που θα γίνουν στις εκτάσεις της Δυτ. Μακεδονίας – Γράφει ο Παντελής Καραλευθέρης

Ίδια συμμετοχή των πολιτών και των εργαζομένων στα Φ/Β που θα γίνουν στις εκτάσεις της Δυτ. Μακεδονίας – Γράφει ο Παντελής Καραλευθέρης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ίδια συμμετοχή των πολιτών και των εργαζομένων στα Φ/Β που θα γίνουν στις εκτάσεις της Δυτ. Μακεδονίας – Γράφει ο Παντελής Καραλευθέρης

ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Φ/Β ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Οι φορείς δεν είναι η κοινωνία, είναι η εκπροσώπηση της. Οι ενεργειακές κοινότητες μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και του πανεπιστήμιου φυσικά όπως πάντα και παντού, πως θα έλειπε άλλωστε, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ εισόδημα στις κοινωνίες ούτε και θέσεις εργασίας.

Απλά θα δημιουργήσουν μηχανισμούς χρηματοδότησης των ιδίων των φορέων, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τα έσοδα από τα Φ/Β με τον ίδιο τρόπο με τον Λιγνιτικό πόρο, που κατασπαταλήθηκε για τις ανάγκες του πολιτικού συστήματος.

Όσα χρήματα, έργα και θέσεις εργασίας, είδαν οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας από τον πόρο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τόσα θα δουν από τα έσοδα των ενεργειακών κοινοτήτων των φορέων.

Η πολιτεία μαζί με πρέπει να προβλέψει την ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των πολιτών και των εργαζομένων, στα μεγάλα ΦΒ της Δυτ. Μακεδονίας, φροντίζοντας τις υποδομές, την κατασκευή, τις συμβάσεις και όλη την απαραίτητη υποστήριξη.

Κάθε πολίτης να μπορεί, μέσω ενός κοινοπρακτικού σχήματος, να συμμετέχει στην αξιοποίηση των υπεραξιών που θα παραχθούν, ανάλογα με όποιο κεφάλαιο έχει και μπορεί. Αυτό αποτελεί νομη ευκαιριών και δίνει την λύση σε χιλιάδες πολίτες, που σκέφτονται που να επενδύσουν το υστέρημα τους.

Ταυτόχρονα αποκαθιστά και το αίσθημα δικαίου απέναντι στην τοπική κοινωνία, διαμορφώνοντας μια νέας μορφής ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ, η οποία θα είναι η θετική απάντηση της πολιτείας, για την παραχώρηση και χρήση των εκτάσεων, για άλλη μια πεντηκονταετία. Όπως επίσης μέσω των ατομικών συμμετοχών, θα φέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον στα ταμεία των τραπεζών, των μετόχων της ΔΕΗ και των μεγάλων εταιριών.

Αυτά τα χρήματα των μικροεπενδυτών, μεταφερόμενα στην κατανάλωση των τοπικών αγορών, θα ενισχύσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα στηρίξουν την νεολαία να παραμείνει στην περιοχή.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team