Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης στην Αίγυπτο

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης στην Αίγυπτο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣτην Αίγυπτο μετέβη για διήμερη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης. Επίσης παρόντες ήταν η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωστής Αλεξανδρής. Όλοι μαζί παρέστησαν στον εσπερινό, στο αρχιερατικό συλλείτουργο και στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, προεξάρχοντος του Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Παναγιωτάτου κ.κ. Θεόδωρου Β’.

Ο ναός ανακαινίστηκε με δαπάνες της μεγάλης ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού –  Μπελεφάντη και της ελληνικής κοινότητας Καΐρου. Στα πλαίσια της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου, κα Ναμπίλα Μακράμ, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου. Στο πλαίσιο της συνάντησης και σε συνέχεια πρόσφατων συζητήσεων του Υφυπουργού Εξωτερικών, κου Αντώνη Διαματάρη, με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου, συζητήθηκε η επέκταση και η επικαιροποίηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα διασποράς.

Επίσης, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστο Καβαλή. Συζητήθηκαν και θα αναζητηθούν λύσεις σε θέματα παιδείας και διμερών σχέσεων της ελληνικής κοινότητας με την Αίγυπτο. Τέλος, πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Παναγιώτατο κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο τόσο για το έργο του για τους ‘Έλληνες της Αιγύπτου, όσο και το ιεραποστολικό του έργο σε όλες τις χώρες της Αφρικής. Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε τη μεγάλη εκτίμηση και τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εξωτερικών, κου Αντ. Διαματάρη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια και τον Πατριάρχη τις αμέσως επόμενες μέρες.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας, εκτός από το Κάιρο, μετέβη και στο Πατριαρχείο και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...