Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > «Η τριλογία της Κρίσης»… Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

«Η τριλογία της Κρίσης»… Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σήμερα στην στήλη θα σας παρουσιάσω τρεις δουλειές μου εμπνευσμένες μέσα από την οικονομική κρίση. Είναι τρεις ταινίες μικρού μήκους αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά με κοινό παράγοντα την κρίση που βιώνουμε στην χώρα μας. Οι ταινίες έκαναν το «ταξίδι» τους σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και θα είναι online για ένα χρονικό διάστημα.
Η πρώτη ταινία ονομάζεται «Σκέψεις». Έχει δημιουργηθεί σχεδόν όλη με προϋπάρχον υλικό. Είναι αυτό που ονομάζω προσωπικός κινηματογράφος και είναι κάτι που μπορεί να κάνει πλέον ο καθένας μας. Όλοι μας είμαστε σκηνοθέτες και σε αυτό βοηθάει η τεχνολογία αφού ακόμα και με ένα κινητό μπορούμε να καταγράψουμε υψηλής ποιότητας βίντεο. Η δημιουργία είναι στο χέρι του καθενός. Συμμετοχές φεστιβάλ: Φανταστικού Κινηματογράφου,
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, Alticine Festival.

Η επόμενη ταινία είναι «Το μήλο του Σαμαρείτη». Η ταινία αυτή έγινε με πιο προσεγμένη παραγωγή στο τεχνικό και υποκριτικό επίπεδο. Στην ταινία πήραν μέρος πολλά παιδιά από την περιοχή μας και διακρίθηκε σε διάφορα φεστιβάλ. Το θέμα της ταινίας πατάει την οικονομική κρίση και στο που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους. Η ιστορία της ταινίας δυστυχώς έγινε πραγματικότητα στην Βραζιλία πριν λίγους μήνες. Συμμετοχές φεστιβάλ: Φανταστικού Κινηματογράφου, Διεθνές ψηφιακού Αθήνας, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, Portobello London, Φεστιβάλ Νάουσας, Viewster Festival.

Τέλος η τριλογία κλείνει με την ταινία «Σχέση Κατά». Είναι η πιο μικρή σε χρονική διάρκεια. Μέσα σε λίγα λεπτά ήθελα να αποτυπώσω την αγωνία και το αδιέξοδο που οδηγεί η οικονομική κρίση. Τα όνειρα που κάναμε κάποτε και πως η ωμή πραγματικότητα τα κατατροπώνει. Συμμετοχές φεστιβάλ: Διεθνές ψηφιακού Αθήνας, EIFF Italy, Micro μ Festival.

Να ευχαριστήσω όσα παιδιά βοηθήσαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το κοινό της Πτολεμαΐδας για την
υποστήριξη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης