Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Η Τουρκία, η ΑΟΖ, και η παρουσίαση του θέματος από τα ΜΜΕ – Γράφει ο Γ. Τοπαλίδης

Η Τουρκία, η ΑΟΖ, και η παρουσίαση του θέματος από τα ΜΜΕ – Γράφει ο Γ. Τοπαλίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας οι οποίοι δεν εμφανιζόταν καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ πριν από κάποια χρόνια, βλέπουμε ότι καταλαμβάνουν ώρες τηλεοπτικού χρόνου καθημερινά τα τελευταία χρόνια . Βλέπουμε Τούρκους αξιωματούχους , ακόμη και αυτούς που δεν έχουν ενεργό συμμετοχή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής στους δέκτες μας.

Σε σχέση με τη Λιβύη που δεν ασχολιόταν κανείς, ούτε γνώριζαν τι συνέβαινε, βλέπουμε στρατιά  «ειδικών» που εκτός από ανακρίβειες που αναφέρουν , υπερβάλλουν, κινδυνολογούν και καλλιεργούν τον φόβο των πολιτών έναντι της Τουρκίας.

Το γιατί γίνεται δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.  Οφείλω εδώ στα περί ανακριβών που αναφέρω παραπάνω να αναπαράγω τα λόγια σχολιαστή σε τηλεοπτική εκπομπή : «ότι μία συμφωνία, άκυρη, όπως είναι η συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης, παράγει νομικά αποτελέσματα». Φυσικά  βέβαια πρέπει οι πολίτες να ενημερώνονται.  και να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση για τις δυνάμεις στο Αιγαίο.  Ποια είναι αυτή η εικόνα;   H Τουρκία διαρκώς διεκδικεί και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.  Η Τουρκία βρίσκεται σε δεινή χρηματοπιστωτική κατάσταση, οι επιχειρήσεις κλείνουν και η ανεργία αυξάνεται!  Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν γιατί οι διάφοροι αναλυτές ανταποκριτές δεν αναφέρονται στα συγκεκριμένα ζητήματα. Το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν άκριτα δηλώσεις της παρέας του Ερντογάν!  Ούτε βέβαια αναφέρονται στην στρατιωτική ισχύ της χώρας μας Και πώς θα επιχειρήσει η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όταν αυτή η παρουσιαζόμενη ως υπερδύναμη:

Έχει μόλις 16 φρεγάτες και εμείς 13,

12 υποβρύχια αυτή και εμείς 11,

13 κορβέτες αυτή και εμείς 14 πυραυλακάτους και 10 κανονιοφόρους.

Και βέβαια στην Κρήτη, υπάρχει και ένα σύστημα S300, που κάποτε έκαναν τα πάντα για να μην τοποθετηθεί στην Κύπρο, αλλά τελικά θα το βρουν μπροστά τους!

Ας σταματήσουν λοιπόν αυτοί  που για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβο!

Είναι η ώρα της πολιτικής Ηγεσίας της χώρας μας να δράσει και ο Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Νικόλαος Δένδιας και το σύνολο της πολιτικής Ηγεσίας το κάνουν .

Διότι η ικανότητά μας να αντιταχθούμε είναι εκείνη που εγγυάται την ελευθερία (Θουκυδίδης, 4.92) και αποτρέπει κάθε επιβουλή!

 

*Τοπαλίδης Τρ. Γεώργιος Ε.ΔΙ.Π Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και συστημάτων

ΠΗΓΗ: Άρθρο του Καθηγητή κ.Ηλία Κουσκουβέλη που δημοσιεύθηκε στον τύπο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team