Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Η τελευταία φωτογραφία της πολύτεκνης οικογένειας της Παρασκευής και του Γαβριήλ Κοροξενίδη στην Τραπεζούντα το 1922– Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/02/2021

Η τελευταία φωτογραφία της πολύτεκνης οικογένειας της Παρασκευής και του Γαβριήλ Κοροξενίδη στην Τραπεζούντα το 1922– Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/02/2021

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στη φώτο μας και στην κορυφή το ζεύγος, Παρασκευή και Γαβριήλ.

Στην 1η σειρά ηλικιακά από αριστερά: Θρασύβουλος (Θράσος), Ελένη, Γεώργιος, Βασίλειος, Χαράλαμπος και Αριστείδης (Αρίκος).

Σημειώνουμε ακόμα πως, ο γιός του αδελφού του Γαβριήλ, Ανέστης, σπούδασε στο Παρίσι Χημικός και με την επάνοδο του κατασκεύασαν δύο εργοστάσια παραγωγής Κονιάκ και σοκολάτας , τα προϊόντα των οποίων εξήγαν στη Ρωσία.

Με τη συμφωνία του 1922 και με ένα πλοίο με τα απαραίτητα υλικά των εργοστασίων ανέχωρησαν για τον Πειραιά με σκοπό να εγκαταστήσουν τα εργοστάσια, όμως η επιχείρηση του Πειραιά απέτυχε από τα σαΐνια της εποχής  και οι οικογένειες διάλεξαν τους δρόμους τους.

Προς Καϊλάρια-Πτολεμαΐδα: Το ζεύγος, Γαβριήλ και Παρασκευή, Ελένη, Βασίλης, Χαράλαμπος και Αριστείδης, στην Αθήνα ο Θρασύβουλος και στην Θεσσαλονίκη ο  Γιώργος.

Το γενεαλογικό επώνυμο του Παππού ήταν, Θεόδωρος Ιωακειμίδης και το χωριό Κορόξενα, όταν μετοίκησε στην Τραπεζούντα όλοι τον φώναζαν, ο Χαράλαμπος ο Κοροξενόν, έτσι κόλλησε στα αυτιά των αρμόδιων της Τραπεζούντας και αναγκάστηκαν να το οιοθετήσουν, ως Κοροξενίδη και βέβαια να γίνει αποδεκτό.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Υλικά 1200g μοσχάρι σπάλα σε κύβους 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες Αλάτι Πιπέρι 5 κ.σ. ...