Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή > Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Σοκολατένιο μους κέικ» στο site του δημοφιλούς σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Σοκολατένιο μους κέικ» στο site του δημοφιλούς σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στο site του δημοφιλούς έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη δημοσιεύθηκε, για μια ακόμη φορά, μια συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr», Αρετής Παπαδοπούλου. Πρόκειται για το «Σοκολατένιο ΜΟΥΣΚΕΙΚ!», που μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε τη συνταγή, όπως δημοσιεύθηκε στο site και δείτε τις άλλες συνταγές που φιλοξενήθηκαν στο ίδιο site, εδώ, εδώ και εδώ :

  • 2 ώρες Χρόνος Εκτέλεσης
  • 5 Μερίδες

Συστατικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα στιγμής
  • 700 ml. γάλα για την κρέμα σοκολάτας
  • 750 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • Σταγόνες κουβερτούρας
  • Σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα εξαιρετικά εύκολο, ελαφρύ γλυκό, και πολύ πολύ νόστιμο! Η ντελικάτη υφή του θα σας παρασύρει στο να μην μείνετε απλά να το δοκιμάσετε! Προσοχή, εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν!

  • Σπάμε τα μπισκότα σε 2-3 κομμάτια και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι. Τα ρίχνουμε σε ένα ορθογώνιο τάπερ 35×27 εκ. ή σε 1 ταψάκι και προσθέτουμε την κανέλα. Κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από τριμμένα μπισκότα για να διακοσμήσουμε το γλυκό.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα, τα ανακατεύουμε και τα κάνουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε έως ότου ενωθεί με την σαντιγί και γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Τα υπόλοιπα 500ml τα χτυπάμε μόνα τους στο μίξερ σε άλλο κάδο μέχρι να γίνουν σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, δηλαδή ρίχνουμε το περιεχόμενο των φακέλων μαζί με το γάλα στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε. Αφήνουμε τις κρέμες και την σαντιγί να σφίξουν για λίγη ώρα μέσα στο ψυγείο και ξεκινάμε το στήσιμο του γλυκού.
  • Στρώνουμε πάνω στα μπισκότα την κρέμα μασκαρπόνε, από επάνω στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας και τέλος την σαντιγί την οποία την βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχήματα.
  • Στολίζουμε το γλυκό με το σιρόπι σοκολάτας και τις σταγόνες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που κρατήσαμε.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team