Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η συνάντηση Χρυσοχοϊδη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Βοΐου για το κέντρο μεταναστών- Γιατί ο Υπουργός έλεγε πως δεν είναι αρμοδιότητά του ενώ λίγες ώρες πριν συγκάλεσε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα- Το DJV της περιοχής(με τον ίδιο Υπουργό) και οι ατάκες- φωτιά της πρώην Δημάρχου, Παναγιώτας Ορφανίδου, χθες στο Τσοτύλι

Η συνάντηση Χρυσοχοϊδη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Βοΐου για το κέντρο μεταναστών- Γιατί ο Υπουργός έλεγε πως δεν είναι αρμοδιότητά του ενώ λίγες ώρες πριν συγκάλεσε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα- Το DJV της περιοχής(με τον ίδιο Υπουργό) και οι ατάκες- φωτιά της πρώην Δημάρχου, Παναγιώτας Ορφανίδου, χθες στο Τσοτύλι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Την αποκάλυψη πως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής, είχε ειδική συνάντηση με το Δήμαρχο Βοΐου και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην Κοζάνη το περασμένο Σάββατο, έκαναν χθες στο Τσοτύλι, τόσο ο Χρήστος Ζευκλής όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Όσο και αν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσπάθησε να αποφύγει τη συγκεκριμένη συζήτηση, τόσο με τους βουλευτές και τους υπόλοιπους Δημάρχους, αλλά και με τους δημοσιογράφους λίγο αργότερα απαντώντας στην ερώτηση του «Π» με τη φράση «δεν έχω τέτοια αρμοδιότητα εγώ», φαίνεται πως ο βασικός λόγος της επίσκεψής του ήταν για να διερευνήσει και να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην περιοχή.

Η συνάντηση μάλιστα ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, ενώ πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως ο Υπουργός είχε και ένα σύντομο τετ-α-τετ, με το Δήμαρχο Βοΐου, Χρήστο Ζευκλή.

Το συγκεκριμένο ραντεβού είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα, η επίσκεψη του Υπουργού όμως στην ιδιαίτερη πατρίδα του(Βέροια), άλλαξε το σχεδιασμό με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να έρχεται τελικά ο ίδιος στην Κοζάνη.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ο Υπουργός ανέλυσε το πλάνο της κυβέρνησης, ζήτησε να υποδειχθεί συγκεκριμένος χώρος, ενώ εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής.

Στις παρατηρήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, φάνηκε να μη διαφωνεί ιδιαίτερα, με τους παρόντες να ζητούν διασφάλιση μιας σειράς ζητημάτων, με κυρίαρχο την εντοπιότητα στις προσλήψεις και να επισημαίνουν παράλληλα ως απαραίτητη προϋπόθεση την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Ο χώρος που φαίνεται να έχει υποδειχθεί, είναι στο Παρόχθειο, μια περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λουκόμι και Κλήμα κάτι που σημαίνει πως εκτός από τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας του Τσοτυλίου, ίσως να χρειάζεται και η γνώμη των κατοίκων της Νεάπολης.

Και αν στο Τσοτύλι χθες, η συζήτηση κινήθηκε σε ήρεμα πλαίσια, με τις απόψεις να διίστανται, στη Νεάπολη το κλίμα είναι μάλλον αρνητικό.

Άλλωστε η Νεάπολη έχει να θυμάται την ιστορία του στρατοπέδου, Μιλτιάδη Πόρτη, στο οποίο μια άλλη κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων υπόθεση που δεν τελεσφόρησε τότε, με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για πολλές ημέρες.

Όλως τυχαίως, Υπουργός ήταν και τότε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επίσης σε μια αιφνιδιαστική και άκρως μυστική επίσκεψη στην Κοζάνη, είχε συναντήσει την τότε Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, παρουσιάζοντας το πλάνο της τότε κυβέρνησης.

Η πρώην Δήμαρχος, βρέθηκε χθες στη ανοιχτή συνέλευση στο Τσοτύλι και επεσήμανε στη δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των παρατάξεων, πως όσα παρουσιάζουν είναι μια κατάσταση την οποία η ίδια φαίνεται να ζει ξανά από την αρχή. «Έλεγε τα ίδια και τότε ο Χρυσοχοϊδης», ήταν η χαρακτηριστική φράση της Παναγιώτας Ορφανίδου: «Ίδια ακριβώς παροχολογία, το ίδιο τυρί στη φάκα. Αντιληφθήκαμε και τότε πως μας κορόιδευαν».

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στο Επίπεδο Α Γρεβενά και Φλώρινα – Στο επίπεδο Β Κοζάνη και Καστοριά – Τι μέτρα θα ισχύσουν

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο επίπεδο Α εντάσσονται οι ΠΕ σε Γρεβενά και Φλώρινα ενώ στο επίπεδο Β οι ΠΕ σε Κοζάνη ...