Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» για τη Δίκαιη Μετάβαση- «Δεν έχει ξεκινήσει οργανωμένα η συζήτηση, φαίνεται να μη συμμετέχει η περιοχή»

Η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» για τη Δίκαιη Μετάβαση- «Δεν έχει ξεκινήσει οργανωμένα η συζήτηση, φαίνεται να μη συμμετέχει η περιοχή»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Την πρόταση της για τη Δίκαιη Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε σήμερα στα ΜΜΕ η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στα πλαίσια και της προγραμματισμένης συζήτησης που υπάρχει στο απογευματινό Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η πρόταση αυτή αποτελεί όπως είπαν τα μέλη της Κίνησης δουλειά πολλών ετών, καθώς η το θέμα της Δίκαιης Μετάβασης η παράταξη το είχε θέσει στο δημόσιο διάλογο από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής το 2010.

«Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο με ολοκληρωμένες προτάσεις. Δεν έχει ξεκινήσει σωστά αυτός ο διάλογος, δεν γίνεται οργανωμένα και φαίνεται να μη συμμετέχει η περιοχή», τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, σημειώνοντας πως ότι γίνει πρέπει να γίνει συνολικά για την περιοχή και όχι αποσπασματικά.

«Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στο διάλογο με προτάσεις που μπορεί να μην αρεστές αλλά χρήσιμες και όχι να κάτσουμε στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης», σημείωσε ο Χάρης Κουζιάκης, ο οποίος έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης από τον Οκτώβριο.

Στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ανησυχία για τον αν από τον Οκτώβριο η Τ/Θ θα λειτουργεί με τα ίδια δεδομένα και αν χρειαστεί η ΔΕΥΑΚ να αιμορραγήσει οικονομικά χρησιμοποιώντας τους λέβητες πετρελαίου ώστε να παρέχει θερμική ενέργεια.  

Στην ερώτηση του «Π» για το αν συμφωνεί η Κίνηση με την πρόταση για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία, έτσι όπως εκφράστηκε από το Υπουργείο Ενέργειας με τη δημιουργία κοινής ΣΗΘΥΑ, Λευτέρης Ιωαννίδης και Χάρης Κουζιάκης, δεν πήραν ξεκάθαρη θέση σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία εξαγγελία και τίποτα περισσότερο ώστε να τοποθετηθούν και επί των λεπτομερειών που πολλές φορές, όπως είπαν έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Το θέμα της διαχείρισης των εδαφών έθεσε ο Κώστας Δεσποτίδης, κάνοντας λόγο για κυριαρχική λογική της ΔΕΗ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση της Κίνησης για τη σύσταση φορέα διαχείρισης για τη μεταλιγνιτική εποχή με των επωνυμία «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση Α.Ε.» που θα αναλάβει το έργο της διαχείρισης και υλοποίησης και θα έχει έδρα τη Δυτική Μακεδονία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας