Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η Όλγα Γεροβασίλη στην Κοζάνη στην εκδήλωση για τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία (video-φωτο)

Η Όλγα Γεροβασίλη στην Κοζάνη στην εκδήλωση για τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία (video-φωτο)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων ως προς τις ιδιαιτερότητες των Ατόμων με Αναπηρία και στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Κοβεντάρειο, σε διοργάνωσητης  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας και το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Στην ημερίδα παρέστη η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στην τοποθέτησή της εξήρε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο κομμάτι της  καθημερινής ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, λέγοντας πως στόχος είναι η ευαισθητοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Τόνισε επίσης, την ανάγκη για προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων από την πολιτεία. «Το μέτρο πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι κατά πόσο φροντίζει τους ανθρώπους που δεν έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους σε σχέση με την πλειοψηφία. Είναι και μέτρο δημοκρατίας, και αν δεν παρθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, η δημοκρατία είναι ανάπηρη και για αυτό πρέπει να παρθούν μέτρα και πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι».

Στην ημερίδα μίλησαν: Ο Χαράλαμπος Θεοχάρης, Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα εισήγησης: «Ο ρόλος της Αστυνομίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και στην εν γένει εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου», ο Βασίλειος Κούτσιανος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα εισήγησης: «Προσβάσιμη πόλη», ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Διδάσκων ΕΜΠ, με θέμα εισήγησης: «Πολιτικές ενίσχυσης της Βιώσιμης Κινητικότητας με έμφαση στην προσβασιμότητα εμποδιζόμενων ατόμων» και η  Ευγενία Νιάκα, Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα εισήγησης: «Το σχολείο ως παράγοντας διαμόρφωσης αξιών».

Video-φωτογραφίες: Γιώργος Τριανταφύλλου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη