Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, οι συμμαχίες και η συζήτηση για το 80%

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, οι συμμαχίες και η συζήτηση για το 80%

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες, μετά τον ορισμό των νέων μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης και την παρουσία σε αυτό, σωματείου από το λεγόμενο συντονιστικό των συνταξιούχων.

Η πρόταση αυτή που ήρθε δια στόματος του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτα, προκάλεσε έκπληξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη μπαίνουν ερωτήματα για το μεγάλο θέμα της διατήρησης ή όχι του περιβόητου 80% επί της αξίας του νερού στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.

Και αυτό γιατί, το συντονιστικό των συνταξιούχων, ουκ ολίγες φορές με δημόσιες παρεμβάσεις του έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας που προβάλει στην τοπική κοινωνία, την κατάργηση του 80% θέμα το οποίο προέταξε και σε συλλαλητήριο που πραγματοποίησε τον Απρίλιο του 2018.

Φυσικά, ερωτηματικό παραμένει και η στάση της παράταξης του Βαγγέλη Σημανδράκου, ο οποίος από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και φυσικά της «άτυπης» συνεργασίας με την παράταξη Μαλούτα, ουσιαστικά λογίζεται ως συμπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Σημανδράκος είχε στην προεκλογική περίοδο ως προμετωπίδα του προγράμματός του την κατάργηση του 80%, ενώ και ο ίδιος ο Λάζαρος Μαλούτας το Μάρτιο του 2018, είχε μιλήσει ουσιαστικά για την επανεξέταση της επιβολής του συγκεκριμένου τέλους ζητώντας από τη δημοτική αρχή Ιωαννίδη την «κατάργησή του ή τουλάχιστον τη δραστική του μείωση».

Φωνές για την κατάργηση του 80% υπάρχουν και στο στρατόπεδο του πρώην Δημάρχου, Λευτέρη Ιωαννίδη, οι οποίες δεν είναι απίθανο να ακουστούν πιο έντονα το επόμενο διάστημα, όταν το συγκεκριμένο θέμα έρθει ξανά στην επικαιρότητα.

Την Προεδρεία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αναλαμβάνει πλέον ο Κώστας Κυτίδης, ο οποίος στην πρώτη του δήλωση στα ΜΜΕ, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε πως στόχος είναι «να δείξουμε στους πολίτες ποιο είναι το κόστος του νερού και πως αυτό αποτιμάται στην πληρωμή».

Την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, κατέχει όπως είναι φυσικό η παράταξη του Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, με τους Κώστα Κυτίδη, Δημήτρη Παφύλη, Νούλα Τουμπουλίδου, Τάνια Βεντούλη, Γιώργο Δουγαλή και Αργύρη Χατζηγιαννάκη, ενώ η παράταξη Σημανδράκου επέλεξε να εκπροσωπηθεί από πολίτη(Γιούλα Παπαντωνίου) και όχι αιρετό. Με τον Πασχάλη Καλαμπούκα εκπροσωπείται η παράταξη Μιχαηλίδη, ενώ ο Γιώργος Βαλαής  θα εκπροσωπήσει την παράταξη του πρώην Δημάρχου, Λευτέρη Ιωαννίδη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας