Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η κατολίσθηση στο Ορυχείο του πήρε το χωράφι! – Στη δικαιοσύνη απευθύνεται αγρότης από τους Ανάργυρους

Η κατολίσθηση στο Ορυχείο του πήρε το χωράφι! – Στη δικαιοσύνη απευθύνεται αγρότης από τους Ανάργυρους

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Δικαστικά κατά της ΔΕΗ στράφηκε κάτοικος των Αναργύρων, του οποίου το χωράφι «φαγώθηκε» από το ορυχείο. Ο άτυχος αγρότης είδε το χωράφι του να υποχωρεί στις 17 Ιουλίου 2017, στη μεγάλη κατολίσθηση του Ορυχείου Αμυνταίου, και διεκδικεί αποζημίωση για την ιδιαίτερα σοβαρή ζημιά που υπέστη. Τα 2/3 του εν λόγω αγροτεμαχίου υποχώρησαν με τη μεγάλη κατολίσθηση, μιας και ήταν εφαπτόμενο με το ορυχείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν οπωρώνα, απολύτως λειτουργικό και παραγωγικό, όπως αναφέρει και η σχετική μελέτη που κατατέθηκε από γεωπόνο τον Ιούλιο του 2018.

Το ύψος της ζημιάς που υπέστη ο κάτοικος είναι ζωτικό για αυτόν και συνυπολογίζεται βάσει της αξίας της γης, της παραγωγικότητας του οπωρώνα σήμερα, του τι θα μπορούσε να αποφέρει τα επόμενα χρόνια, αλλά των υποκείμενων γεωργικών εγκαταστάσεων. Ο οπωρώνας, ο οποίος έχει θεωρητικά του 20 χρόνια ζωής, από τη στιγμή της κατολίσθησης θα είχε ακόμη 13 εναπομείναντα παραγωγικά χρόνια.

Πλέον η γη του ενάγοντα έχει χωριστεί στη μέση, ενώ το οξύμωρο του πράγματος είναι ότι του είπαν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το άλλο μισό κομμάτι του χωραφιού του, τη στιγμή που υπάρχει απαγορευτικό εισόδου στην ευρύτερη περιοχή! Μάλιστα προ ημερών, η ΔΕΗ «μπάζωσε» με χωμάτινους όγκους και το υπόλοιπο τμήμα, που εφάπτεται με το ορυχείο, για να μην υπάρξουν περαιτέρω γεγονότα.

Και ενώ οι κάτοικοι των Αναργύρων μετρούν καθημερινά τις πληγές τους από τις καταστροφικές συνέπειες της κατολίσθησης, η πλευρά της ΔΕΗ να διατείνεται ότι ο λόγος της υποχώρησης του εδάφους ήταν οι διαβρώσεις που υπέστη το έδαφος λόγω υπεράντλησης των υδάτων.

Η διαδικασία εκδίκασης ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και αναμένεται η απόφαση, ενώ τον παθόντα εκπροσώπησαν  η δικηγόρος Σοφία Καρυπίδου και ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team