Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Η Κ.Ο.  του ΚΚΕ(μ-λ) για τον θάνατο του Μπάμπη Καραμανλίδη

Η Κ.Ο.  του ΚΚΕ(μ-λ) για τον θάνατο του Μπάμπη Καραμανλίδη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ(μ-λ) με θλίψη ανακοίνωσε τον θάνατο  του συντρόφου Χαράλαμπου Καραμανλίδη, μέλους της Κομματικής Οργάνωσης Κοζάνης και για χρόνια  συνδικαλιστικού στελέχους των εργαζόμενων στον ΟΤΕ . Ο σύντροφος Μπάμπης, έφυγε σήμερα το πρωί (6/2/2016) πρωί, ύστερα από πολύχρονη μάχη με το καρκίνο, νοσηλευόμενος τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο  Πτολεμαΐδας. Η κηδεία του έγινε το Σάββατο 6/2/2016 στις 5μ.μ. στην Πτολεμαΐδα.

Γεννημένος  στο χωριό  Κομνηνά  της Πτολεμαΐδας  το  1953 από οικογένεια φτωχών προσφύγων ( με πατέρα τον  φημισμένο  λυράρη  της περιοχής  Στάθη ), από σπουδαστής στην Σχολή Υπομηχανικών-Ηλεκτρολόγων στην Θεσσαλονίκη ήρθε σε  επαφή με το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και την σπουδαστική οργάνωση της ΠΠΣΠ, στην όποια οργανώθηκε. Μέσα από τις γραμμές της ΠΠΣΠ συμμετείχε ενεργά στους αγώνες της νεολαίας. Την ίδια αγωνιστική στάση κράτησε και στην συνέχεια στον στίβο της καθημερινής πάλης και στους χώρους εργασίας που βρέθηκε.  Απολυμένος   από  εργοστάσιο    όταν πρωτοστάτησε στην δημιουργία   σωματείου , αναδείχτηκε  σε ενεργό συνδικαλιστή στον χώρο  των εργαζόμενων του ΟΤΕ  αδιάλειπτα   στα 25 χρόνια  που δούλεψε  εκεί.  Υπήρξε  γραμματέας  της τοπικής  διοικούσας    της ΕΕΤΕ –ΟΤΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Η πικρία  που γέννησε και η διάλυση που δημιούργησε   η εσωκομματική κρίση του 1981-1982  δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει σταθερά  την κοινωνική και συνδικαλιστική  δράση του και πολιτικά να βρίσκεται  με την μεριά των επαναστατικών απόψεων .  Σε κάθε κάλεσμα για συνεισφορά  και συμμετοχή στις  λαϊκές  κινητοποιήσεις  και στις δράσεις  του ΚΚΕ(μ-λ), ο σύντροφος Μπάμπης  δήλωνε  παρών !  Επανεντάχτηκε   στις γραμμές της οργάνωσης τα τελευταία  πέντε χρόνια και παρά τις δυσκολίες που δημιουργούσε τον τελευταίο καιρό  η ασθένεια,   κατάφερνε και βρίσκονταν   ενεργός στις κομματικές δραστηριότητες  . Υπήρξε υποψήφιος  στις τελευταίες εκλογές με την εκλογική συνεργασία της οργάνωσης.

Πάντα αισιόδοξος  , μέχρι την τελευταία  στιγμή  για την  επαναστατική υπόθεση  ,  αγέρωχος  και αξιοπρεπής  στην μάχη με την ασθένεια  ο σύντροφος Μπάμπης ήταν ταυτόχρονα  και ένας  βαθιά  προβληματισμένος  αγωνιστής  για τις δυσκολίες των καιρών  και του ζοφερού μέλλοντας  που δημιουργεί  ο καπιταλισμός  και ο ιμπεριαλισμός  για τους λαούς του κόσμου αλλά και τον λαό μας. Τέτοιοι αγωνιστές αφήνουν σημαντικά κενά αλλά και παρακαταθήκες για τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε  και σήμερα και αύριο.

 

Στην οικογένεια του, το ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του καθώς και στους συντρόφους του στην κομματική οργάνωση Κοζάνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team