Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Η γαστρονομία του Πόντου και η κοινωνιολογική ερμηνεία των μουχαμπετιών στο επίκεντρο εκδήλωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Η γαστρονομία του Πόντου και η κοινωνιολογική ερμηνεία των μουχαμπετιών στο επίκεντρο εκδήλωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος» συνδιοργανώνουν εκδήλωση με γενικό τίτλο:

«Γεύσεις Ποντίων»

Η εκδήλωση αποτελεί συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο «Μήνα Πολιτισμού ΟΣΕΠ», 1-30 Νοεμβρίου 2019, που για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), η οποία στηρίζεται και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η διοργάνωση συμπίπτει με την Προεδρία της χώρας μας στον ΟΣΕΠ (Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) κατά το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Φέτος περιλαμβάνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στη γαστρονομία των χωρών της περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής(αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αύλειος χώρος).

Περιλαμβάνει ομιλίες/παρουσιάσεις με θέμα τη γαστρονομία της περιοχής του Εύξεινου Πόντου καθώς και προσφορά εδεσμάτων που προέρχονται από την παραπάνω περιοχή. Θα ολοκληρωθεί με χορευτικά από μέλη των Σωματείων που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ομιλίες:

  1. Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, Δρ Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς:

«Κοινωνιολογική Ερμηνευτική Προσέγγιση των Ποντιακών Συμποσίων (Μουχαπέτια)»

  1. Γιαννίτσας Ιωάννης, Σεφ του εστιατορίου SETTE, Σύμβουλος σεφ σε εστιατόρια και μονάδες παραγωγής φαγητών:

«Η ποντιακή κουζίνα στην παγκόσμια γαστρονομία»

  1. Ελένη Βασιλειάδου, Παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων:

«Η αξία της ποντιακής διατροφής»

 

Ο σεφ Ιωάννης Γιαννίτσας και η Ελένη Βασιλειάδου θα μαγειρέψουν για το κοινό παραδοσιακά και μοντέρνα πιάτα με γεύσεις της ποντιακής κουζίνας.

 

Χορωδία και χορευτικό τμήμα Ευξεινίου Κύκλου.

 

Στο πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής από αρχαιολόγους της Εφορείας.

 

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team