Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η ενδιαφέρουσα παρουσίαση του αδημοσίευτου έργου “ΑΝΗΦΟΡΟΣ” του Νίκου Καζαντζάκη στη νέα Βιβλιοθήκη

Η ενδιαφέρουσα παρουσίαση του αδημοσίευτου έργου “ΑΝΗΦΟΡΟΣ” του Νίκου Καζαντζάκη στη νέα Βιβλιοθήκη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με την παρουσίαση του αδημοσίευτου έργου “ΑΝΗΦΟΡΟΣ” του Νίκου Καζαντζάκη από τον διδάκτορα υφογλωσσολογίας και επιστημονικό σύμβουλο εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκο Μαθιουδάκη συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του νέου κτιρίο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης .

Το χειρόγραφο εντοπίστηκε πριν λίγα χρόνια στην μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε γράφτηκε το 1946.

«Το βιβλίο γράφτηκε σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για την Ευρώπη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική για το συγγραφέα καθώς είναι η χρονιά που φεύγει, μετά από πρόσκληση του Βρετανικού Συμβουλίου, στο Λονδίνο και από εκεί και πέρα δεν ξαναγυρίζει ποτέ. Το έργο είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη μετά το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και παρουσιάζει ένα συγγραφέα ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος ήταν πιλότος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στο Λονδίνο για να μεταπείσει τους πνευματικούς ανθρώπους του εξωτερικού να συστρατευθούν για την παγκόσμια ειρήνη » σημείωσε ο κ. Μαθιουδάκης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team