Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η Δυτική Μακεδονία ταξιδεύει στη Ρουμανία – Ρουμάνοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Περιφέρεια με στόχο την προώθηση του τουρισμού

Η Δυτική Μακεδονία ταξιδεύει στη Ρουμανία – Ρουμάνοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Περιφέρεια με στόχο την προώθηση του τουρισμού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ρουμάνοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον τουρισμό φιλοξενήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το διάστημα 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2021, με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τα αρχαιολογικά, θρησκευτικά και βυζαντινά μνημεία, να έρθουν σε επαφή με τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει η Περιφέρεια και να βιώσουν ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες συνδυάζοντας τις λίμνες, τα ποτάμια και τα βουνά.

Κατόπιν επικοινωνίας του αρμόδιου τμήματος τουρισμού με τον ΕΟΤ Βουκουρεστίου,  οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να προβάλλουν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας τους σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειάς μας.

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι ζήτησαν να επισκεφθούν λίμνες και θρησκευτικά μνημεία της Δυτικής Μακεδονίας. Επισκέφθηκαν περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς και της Π.Ε. Φλώρινας όπου είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν λίμνες, βουνά, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, αξιοθέατα αλλά και τοπικά προϊόντα.

Η Περιφέρεια κάλυψε το κόστος φιλοξενίας των δημοσιογράφων, τη διατροφή και την παροχή οχήματος με οδηγό καθώς και το κόστος για τη διεξαγωγή εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Βαβλιάρα, ενημερώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι τουρισμού των Δήμων που θα επισκεπτόταν οι δημοσιογράφοι καθώς και λοιποί αρμόδιοι φορείς ώστε να συνδράμουν για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και περιήγηση.

Πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη είναι η ενίσχυση του τουρισμού αλλά και οι συνέργειες των φορέων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέα σελίδα στην Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας με τους ηλεκτρολέβητες τον Οκτώβρη – Πλακεντάς: «Δεν θα μείνει χωρίς τηλεθέρμανση η πόλη» – «Κουμπώνουν» προσεχώς Εργατικές και Καρδιά

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τις εξελίξεις και όλα όσα πρόκειται να γίνουν με την παροχή τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα και ιδίως τις ...