Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου απαντάει στα δημοσιεύματα για τον Κανονισμό της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου απαντάει στα δημοσιεύματα για τον Κανονισμό της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στο Γ.Ν. Κοζάνης, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Στο Νοσοκομείο λειτούργησε αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αποτυπώσει και να καταγράψει τα τμήματα που επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση υπευθύνου επεξεργασίας, από το υφιστάμενο προσωπικό, ενώ εξέτασε και ενημερώθηκε για ανάλογες πρωτοβουλίες από άλλες μονάδες υγείας.
  2. Επειδή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση υπευθύνου επεξεργασίας από το υφιστάμενο προσωπικό της μονάδας κηρύχθηκε άγονη, λόγω έλλειψης υποψηφίων, η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξωτερικού συνεργάτη για την ανάθεση υπηρεσιών υποστήριξης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  3. Οι υπεύθυνες δηλώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες μονάδες υγείας αφορούν ειδικότητες όπως φαρμακευτικών αντιπροσώπων, ερευνητών, φοιτητών, συμβασιούχων, ερευνητών κ.ά. Στο Νοσοκομείο μας δεδομένου ότι κηρύχθηκε άγονη η θέση εσωτερικού υπευθύνου επεξεργασίας δεν εξετάστηκε από την επιτροπή η δυνατότητα να υπογράψουν οι υπάλληλοι υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με τον ΓΚΠΔ και η διοίκηση αποφάσισε να μην χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό.
  4. Στο Γ.Ν. Κοζάνης με την ανάληψη των καθηκόντων του ο εξωτερικός υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων θα ενημερώσει το σύνολο των υπαλλήλων σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό καθώς και άλλων διατάξεων περί προστασίας δεδομένων και θα εκπαιδεύσει αυτούς που συμμετέχουν στις πράξεις επεξεργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα θα προχωρήσουμε στην ενημέρωση/κατάρτιση των υπαλλήλων της μονάδας όπως προβλέπει ο ΓΚΠΔ.

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Α. Πάτσης (βουλευτής Γρεβενών): «Αγκάθι για μένα το θέμα της Περιφέρειας-Δεν ανέχομαι κάποιος να λέει ψέματα για να καλύψει πολιτικές αδυναμίες- Δεν είμαστε στα Γρεβενά για τσάι και συμπάθεια»-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο …επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Περιφερειάρχη και του βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση βάζει ο βουλευτής, με ...