Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η δέσμη έξι μέτρων του Δήμου Εορδαίας για στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό -Θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 26/2

Η δέσμη έξι μέτρων του Δήμου Εορδαίας για στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό -Θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 26/2

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Μια σειρά έξι μέτρων στήριξης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των δημοτών της Εορδαίας που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, θα κληθεί να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, στη συνεδρίαση που ορίστηκε να γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη δέσμη μέτρων, που προβλέπει ό,τι δυνατότητα δίνεται από τη νομοθεσία για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων και δημοτών της Εορδαίας, είχε εγκρίνει ομόφωνα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ορφανίδη, στις 2 Φεβρουαρίου, και την εν λόγω εισήγηση καλείται να υπερψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα μέτρα που εισηγήθηκε και υπερψήφισε η οικονομική επιτροπή περιλαμβάνουν απαλλαγή από μια σειρά δημοτικών τελών, μη επιβολή προσαύξησης για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές οφειλετών του Δήμου και καμία απώλεια της ρύθμισης, αλλά και επίσης, μείωση ενοικίων κατά 40% στα ενοίκια των εκμισθωμένων ακινήτων του Δήμου, για την περίοδο που διακόπηκε η λειτουργία τους, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στην Εορδαία.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα στήριξης έχουν ως εξής:

  1. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των µέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή των δηµοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισµού.
  2. Πλήρης απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των µέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή των τελών παραχωρηµένων κοινόχρηστων χώρων.
  3. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των µέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.
  4. Πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδηµούντων για τα ξενοδοχεία/ καταλύµατα για την περίοδο εφαρµογής των περιοριστικών µέτρων.
  5. Κατά την περίοδο εφαρµογής των περιοριστικών µέτρων, µη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθµισµένες οφειλές οφειλετών του ∆ήµου και καµία απώλεια ενεργής ρύθµισης.
  6. Μείωση 40% των ενοικίων στα εκµισθωµένα ακίνητα του ∆ήµου για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των µέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

61 ενεργά κρούσματα χθες Παρασκευή στην Π.Ε. Κοζάνης- 32 από αυτά στον Δήμο Κοζάνης, 25 στην Εορδαία, 3 στο Βόιο και 1 στα Σέρβια- 85 συνολικά στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...