Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Η αυξητική τάση του μαθητικού πληθυσμού στην πόλη της Κοζάνης, παρά τη γενική μείωση – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Η αυξητική τάση του μαθητικού πληθυσμού στην πόλη της Κοζάνης, παρά τη γενική μείωση – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή 7 Νέων Αιθουσών Διδασκαλίας στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης»,  προϋπολογισμού 1.618.021 €. Το έργο αφορά στην ανέγερση δύο διώροφων τμημάτων έκτασης 1.116 τετραγωνικών. μέτρων, κατ” επέκταση και σε επαφή με το υφιστάμενο κτήριο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Η προσθήκη θα έχει υπόγειο, δύο ορόφους και στέγη. Το ένα τμήμα θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους και το άλλο τμήμα θα περιλαμβάνει επτά νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Βλέπουμε πως παρόλο που υπάρχει μείωση μαθητικού πληθυσμού στην επαρχία (όπως γράφαμε σε παλιότερο ρεπορτάζ) στην πόλη της Κοζάνης η τάση είναι αυξητική. Ειδικά στο νότιο τμήμα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μαθητικού πληθυσμού λόγω ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης. Το 13ο είναι σχολείο «μαμούθ» με 360 μαθητές, 17 τμήματα, ορισμένα ακόμη και 25 ατόμων. Επειδή δεν υπάρχουν χώροι, μετατρέπονται άλλων χρήσεων χώροι σε αίθουσες διδασκαλίας. Η επέκταση του σχολείου ήταν πάγιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Το ίδιο δεν συμβαίνει δυστυχώς σε άλλες περιοχές του Νομού Κοζάνης, όπου όμως παρ” όλα αυτά, χτίζονται σχολεία.

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ… 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team