Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Η Αθηνά Τερζοπούλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (δελτίο τύπου)

Η Αθηνά Τερζοπούλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (δελτίο τύπου)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στο ετήσιο μνημόσυνο για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παρέστη η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου-Τζινιέρη καθώς και πολλοί από τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού της «Δημιουργούμε Μαζί!».

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν οι Ποντιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι Εορδαίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας σήμερα, 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση όπου έψαλλε, εκτός των άλλων, ο υποψήφιος του Συνδυασμού Σταύρος Χατζηπαναγιωτίδης, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του ποντιακού συλλόγου Πτολεμαΐδας. Την ομιλία για το χρονικό της Γενοκτονίας διάβασε η Ιωαννίδου Δέσποινα, διευθύντρια του 2ου Γ.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας.

Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν ξεχωριστό χαρακτήρα αφού συμπληρώθηκε ένας αιώνας από την έναρξη της τελικής φάσης της Γενοκτονίας των ελληνορθοδόξων πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team