Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Η Αθηνά Τερζοπούλου σε συζήτηση για την εκπαίδευση

Η Αθηνά Τερζοπούλου σε συζήτηση για την εκπαίδευση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου συναντήθηκε την Κυριακή το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εορδαίας κ Βόιτσε Θεοδόσιο καθώς και με μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας για θέματα του δήμου μας, παρουσία και υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!».

«Η παιδεία προσφέρει την απαραίτητη υποδομή για την αναβάθμιση του συνόλου των πολιτών, η προσπάθεια αναβάθμισης της εκπαίδευσης φανερώνεται με τη διαρκή φροντίδα των σχολικών υποδομών που είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής» ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια Δήμαρχος, συνεχίζοντας:

Κύριο μέλημά είναι η εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία.

Η καταγραφή αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων ώστε να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης τους. Επίσης, η συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων, ο καθαρισμός χόρτων, η αποψίλωση και το βάψιμο των σχολείων βάσει προγραμματισμού, η διαμόρφωση των σχολικών αυλών με δεντροφύτευση αλλά και γήπεδα με ειδικό τάπητα.

Η προμήθεια πριν την έναρξη του χειμώνα με αλάτι για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η τοποθέτηση πινακίδων, διαγραμμίσεως και διαβάσεων που είναι απαραίτητα για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία.

Η απόκτηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών σχεδίων σε όλες τις σχολικές μονάδες που είναι χρήσιμες για όλες τις παρεμβάσεις, ο έλεγχος των προδιαγραφών των κτηρίων από αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες για πιθανό εντοπισμό προβλημάτων που δε μπορούν να αξιολογηθούν σωστά από τους διευθυντές λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γνώσεων.

Επίσης, με την εύρεση κατάλληλων προγραμμάτων, πρόσληψη επιστατών με γενικές τεχνικές γνώσεις για να επικουρούν τα σχολεία στις ανάγκες τους. δημιουργία χώρων για τις εκδρομές των σχολείων με wc και νερό και πρόσληψη σχολικών φυλάκων μέσω προγραμμάτων για την επίβλεψη των σχολικών μονάδων.

Με αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις να δημιουργηθούν κλειστά γυμναστήρια για να λειτουργούν ως χώροι μαζικού αθλητισμού και να δρομολογηθεί η ανέγερση σχολικών κτηρίων.

Να λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και να υπάρχει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής προβλημάτων των σχολικών μονάδων με ιεράρχηση.

«Στηρίζουμε λοιπόν την εκπαιδευτική δραστηριότητα στοχεύοντας σε μια σύγχρονη και αντάξια των προσδοκιών μας παιδεία. Θέλουμε ως συνδυασμός να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του δήμου μας για τις υψηλές υπηρεσίες τους στον ευαίσθητο αυτόν χώρο» είπε κλείνοντας η κα. Τερζοπούλου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team