Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η απαλλαγή των Αναργύρων από τον ΕΝΦΙΑ προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Η απαλλαγή των Αναργύρων από τον ΕΝΦΙΑ προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ιούνιος 2017:
Γίνεται η κατολίσθηση στο Ορυχείου Αμυνταίου προκαλώντας τεράστιες συνέπειες στους Αναργύρους και τους γύρω οικισμούς. Τα μισά σπίτια στους Αναργύρους κρίνονται τελείως ακατάλληλα, ενώ οι ένοικοι των υπολοίπων είναι πρακτικά άστεγοι σε ένα χωριό που έγινε φάντασμα.
Μάιος 2018:
Ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα την αυτονόητη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας, που θα έπρεπε να έχει γίνει σε οικισμούς που έχουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ιούνιος 2018 – Ιούλιος 2019:

Καμία απάντηση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Το ανάλγητο ελληνικό κράτος απαιτούσε να εισπράττει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε ιδιοκτησίες θυμάτων κατολίσθησης!
Ιούλιος 2019:
Η νεοεκλεγείσα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα λίγες μόλις μέρες μετά τις εθνικές εκλογές,  την 30ης Ιουλίου καταθέτει τροπολογία που αφορούσε την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ακινήτων που υπέστησαν σοβαρές ζημίες εξ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών που βρίσκονται στους Αναργύρους. Ότι δηλαδή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 2 χρόνια, ζητάει να το κάνουν οι επόμενοι μέσα σε 3 εβδομάδες! Απίστευτο και όμως αληθινό!
Για την ιστορία:
Η παρέμβαση για την απαλλαγή του οικισμού από τον ΕΝΦΙΑ είναι προγραμματισμένο να γίνει από την Κυβέρνηση, και εντάσσεται σε σχετικό νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση εντός των επόμενων εβδομάδων. Καλό θα είναι, η συζήτηση που θα προκύψει στη Βουλή, να αναδείξει το θέμα των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που πρέπει να αποδοθούν από την κατολίσθηση, σύμφωνα και με τα γραφόμενα στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που είχε φέρει στο φως ο «Πτολεμαίος».


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team