Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη για την επίσκεψη στη Δ. Μακεδονία

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη για την επίσκεψη στη Δ. Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ανάρτηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για την επίσκεψη του στη Δ. Μακεδονία:

«Η μέρα ήταν αφιερωμένη σήμερα στη Δυτική Μακεδονία. Στην Κοζάνη και στη Φλώρινα. Μαζί με την Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέα Ενέργειας επισκεφτήκαμε τις λιγνιτικές περιοχές για να δούμε από κοντά πώς εξελίσσεται η πορεία της απολιγνιτοποίησης. Μόλις προχθές άλλωστε παρουσιάσαμε το masterplan για τη δίκαιη μετάβαση στις περιοχές αυτές.

Πήγαμε στην Ακρινή. Στη λίμνη Πολυφύτου. Στη μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων της Δυτικής Μακεδονίας. Αλλά και στο κτήμα Άλφα στη Φλώρινα. Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι αντιλαμβάνονται ότι ο λιγνίτης δεν μπορεί να έχει μέλλον τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Αυτό γίνεται άλλωστε σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η απολιγνιτοποίηση να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο. Ωστόσο είδα ακόμα μια φορά ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να έχει μέλλον και πέρα από το λιγνίτη. Γύρω από το φράγμα Πολυφύτου μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη. Τα χωράφια επίσης στο μέλλον θα αρδεύονται έτσι ώστε η περιοχή να μπει δυναμικά στην σύγχρονη Γεωργία. Το κτήμα Άλφα είναι απόδειξη ότι η οινοποιία μπορεί να είναι από τους βασικούς πυλώνες της αγροτικής ανάπτυξης. Αλλά και η σύγχρονη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων δείχνει ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να περάσει μπροστά. Και να δείξει το δρόμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Δυτική Μακεδονία έχει μέλλον. Το μέλλον αυτό είναι πράσινο και ευρωπαϊκό. Είναι δέσμευσή μου ότι θα το χτίσουμε μαζί!»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected].gr
sidiros
x

Check Also

Κοινή ερώτηση των βουλευτών ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας της ΝΔ για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης – «Ποιες πολιτικές, δράσεις και μέτρα θα υιοθετηθούν ως αντιστάθμιση και ποιο θα είναι το αποτύπωμά τους»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Κοινή ερώτηση, κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή της Ρήτρας ...