Αρχική > Uncategorized > I. Ευρωπαϊκό βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος: Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων!
None

I. Ευρωπαϊκό βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος: Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για το βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος πήρε παράταση, με νέα ημερομηνία τις 16 Φεβρουαρίου. Στόχος είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή στην δεύτερη έκδοση του βραβείου. Η διαδικασία για την υποβολή συμμετοχής είναι πολύ απλή
Το βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος απευθύνεται σε νέους από 16 έως 30 ετών που συμμετέχουν σε δράσεις που αποβλέπουν στην προώθηση μιας κοινής αντίληψης μεταξύ των πολιτών των διαφορετικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα του Βραβείου Καρλομάγνος  του Άαχεν θα απονείμουν στους νικητές χρηματικά έπαθλα αξίας   €2,000 – €5,000 προκειμένου να  ενισχύσουν οικονομικά δράσεις που αναπτύσσονται από νέους με στόχο την  προώθηση της κοινής  Ευρωπαϊκής Ταυτότητας και Ολοκλήρωσης. Οι εκπρόσωποι των καλύτερων δράσεων από κάθε ένα από τα 27 Κράτη-Μέλη θα προσκληθούν στο Άαχεν της Γερμανίας στις 19 Μαΐου 2009.
Στο πλαίσιο της προώθησης μιας Ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς αντίληψης , οι δράσεις που θα βραβευθούν θα λειτουργήσουν ως υπόδειγμα για τους νέους Ευρωπαίους. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές προσβλέπουν σε πρακτικά παραδείγματα συμβίωσης Ευρωπαίων πολιτών. Οι δράσεις που θα κατατεθούν μπορούν να αφορούν  είτε διοργάνωση εκδηλώσεων, προγράμματα ανταλλαγών νέων ή διαδικτυακά προγράμματα με ευρωπαϊκή διάσταση.
Την περασμένη χρονιά  ένα νεανικό πρόγραμμα από την Ουγγαρία με τίτλο «Μαθητές χωρίς σύνορα» έλαβε το πρώτο βραβείο Καρλομάγνος για Νέους. Χάρη σε αυτή τη δράση,  περισσότεροι από 100 μαθητές από τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Ουκρανία καθώς και άλλων χωρών συγκεντρώνονται κάθε χρόνο προκειμένου να ηγηθούν ομάδων εργασίας (workshops) σε ευρωπαϊκά θέματα. Το δεύτερο και τρίτο βραβείο απονεμήθηκαν  στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα αντιστοίχως.

Η νέα προθεσμία για υποβολή συμμετοχής είναι 16 Φεβρουαρίου 2009.
. Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες σε 22 γλώσσες στην ακόλουθη ηλεκτρονική σελίδα:
http://cyp.adagio4.eu/
. καθώς και στην ιστοσελίδα:
http://www.europarl.europa.eu/
. Η ιστοσελίδα του Βραβείου Καρλομάγνος:
http://www.karlspreis.de/
Για περισσότερες πληροφορίες :
Σαλιαρέλης Νίκος : nikos.salliarelis@europarl.europa.eu
Τηλ. επικοιν.: 0032-498-983326
Αντωνακόπουλος Λεωνίδας : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu
Τηλ. επικ. 210-3278911, 210-3278924

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team