Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > H Αθηνά Τερζοπούλου αντιδρά στη θετική απόφαση της ΔΙΑΔΥΜΑ στα σκουπίδια της Κέρκυρας: «Να μην καταντήσει στο τέλος η περιοχή μας, μια κορεσμένη από σκουπίδια περιοχή»

H Αθηνά Τερζοπούλου αντιδρά στη θετική απόφαση της ΔΙΑΔΥΜΑ στα σκουπίδια της Κέρκυρας: «Να μην καταντήσει στο τέλος η περιοχή μας, μια κορεσμένη από σκουπίδια περιοχή»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ανάρτηση της Αθηνάς Τερζοπούλου στο facebook, με την οποία εκφράζει τις αντιδράσεις της στην απόφαση της ΔΙΑΔΥΜΑ να έρθουν στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της περιοχής τα σκουπίδια της Κέρκυρας.

Δείτε την ανάρτηση:

«Ας αφήσω το συναισθηματικό και ιδεολογικό μέρος του θέματος, ότι δηλαδή μέχρι σήμερα είχαμε την επιβάρυνση του λιγνίτη , αλλα διναμε φως. Τα σκουπίδια όμως είναι σκουπίδια! Να ταυτιστεί όλο αυτό το ιστορικό ενεργειακό τοπίο, με σκουπιδια; Ολα στο βωμό του χρήματος;

Και ποιου χρηματος; Ειναι υπολογισιμο ποσο αυτο των 363.000 ευρω ετησιως; Για 24000 τονους σκουπιδιων;
Ας κανουν και σε αλλες περιοχες ,αυτο που καναμε εμεις στην Δυτ.Μακεδονια η στην Κεντρικη Μακεδονια ,δηλαδη συστημα διαχειρισης απορριμματων!
Αφου τ απορρίμματα ειναι αναγκαιο κακο , ας οργανωθουν και αλλες κοινωνιες να το διαχειριστουν. Να μην καταντησει στο τελος η περιοχή μας, μια κορεσμένη απο σκουπιδια περιοχη. Και αντικαταστησουμε την μονοκαλλιεργεια της ΔΕΗ με την μονοκαλλιεργεια ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. Και ανησυχούσαμε τι θα γίνει στην ευρυτερη περιοχη της Πτολεμαΐδας!. Ας αφήσω ομως και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα! Πέρα από αυτά.

–Δεν μας λένε. Το ανωτέρω ποσό είναι τζίρος η καθαρό κερδος;
–Έχουν υπολογιστεί οι επιπρόσθετες ώρες εργασίας που θα χρειαστουν;
–Έχει υπολογιστεί η ενέργεια που θα αναλωθει; το ρεύμα, το πετρελαιο;
–Ο βιολογικος καθαρισμος της Διαδυμα μπορει να στηριξει επιπλεον αποβλητα; Εχω πολυ σοβαρές επιφυλάξεις γι αυτό.
–Κι αν γεμίσουμε σκουπίδια, έχει μελετηθει το κόστος της επέκτασης του ΧΥΤΥ ( χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμματων;) Κι αν ναι ,εχει διασφαλιστει ;
–Μήπως έχουμε κανέναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαεριο; Όχι βέβαια!

Τέλος Θέλω πολύ να μας παρουσιάσουν για να κρίνουμε κι εμείς, ως θεσμικά όργανα, αλλα και οι πολίτες αυτού του τόπου * Την τεχνική οργάνωση και τον προγραμματισμό του έργου, ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ,για να μην έχουμε και την αίσθηση της προχειρότητας.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team