Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος από την Κοζάνη: «Είμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση» – «Το σχέδιο Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση είναι σχέδιο ερημοποίησης της περιοχής» (video)

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος από την Κοζάνη: «Είμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση» – «Το σχέδιο Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση είναι σχέδιο ερημοποίησης της περιοχής» (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της υγείας, της παιδείας αλλά και της οικονομίας, αλλά και στο θέμα της απολιγνιτοποίησης, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται βρίσκεται στην Κοζάνη στο πλαίσιο συνεδρίασης διευρυμένης ΝΕ του κόμματος που θα γίνει το απόγευμα.

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για σχέδιο Μητσοτάκη για «ερημοποίηση» της περιοχής, προσθέτοντας ότι εξυπηρετεί αλλότρια ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτή την ώρα ο κ. Τζανακόπουλος συναντιέται σε γνωστό ξενοδοχείο της Κοζάνης με τους δημάρχους της ΠΕ Κοζάνης παρουσία της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Κ. Βέττα ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με στελέχη εργαζομένων της ΔΕΗ.

Στις δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε πως η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής: «Συνεχίζουμε την περιοδεία μας σε όλη την Ελλάδα και σήμερα βρισκόμαστε στην Κοζάνη για να συνομιλήσουμε με εργαζόμενους και τοπικούς φορείς, να αναδείξουμε τα τοπικά προβλήματα και να αναδείξουμε τη συνολική πολιτική και οικονομική εικόνα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη χώρα και η οποία είναι ανησυχητική και επικίνδυνη, με δεδομένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που είναι ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία, με το εθνικό σύστημα υγείας να έρχεται αντιμέτωπο με τεράστια αδιέξοδα και να απειλείται με κατάρρευση. Στο χώρο της εκπαίδευσης είχαν μια δουλειά να κάνουν, να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και ούτε αυτό κατάφεραν να επιτύχουν. Κορυφή του παγόβουνου είναι το φιάσκο με την προμήθεια μασκών στα σχολεία. Ενώ στην οικονομία, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Τεράστια ύφεση, ισοπέδωση μισθών, εκκαθάριση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η ανεργία να εκτοξεύεται και τα λουκέτα να πληθαίνουν. Είμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση».
Ο ίδιος τόνισε, επίσης, χρειάζεται μια ισχυρή κοινωνία αλλά και ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθεί ένα κόμμα «συγκροτημένο, ισχυρό», ως τον μοναδικό πολιτικό πυλώνα που μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα συνθήκη.
Για το θέμα της απολιγνιτοποίησης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως το κόμμα συμμερίζεται τον ευρωπαϊκά κοινό στόχο για απανθρακοποίηση μέχρι το 2050 και μια διαδικασία απολιγνιτοποίησης σταδιακή. «Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι ένα σχέδιο ερημοποίησης της περιοχής, χωρίς καμία περιβαλλοντική αναφορά.

Όπως προσέθεσε, το σχέδιο δεν αφορά το περιβάλλον, αλλά αφορά στο να ανοίξει ένα ολόκληρο πεδίο ηλεκτροπαραγωγής σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. «Πρέπει να προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, με δίκαιη μετάβαση και συγκεκριμένα αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα και όχι στα ασφυκτικά πλαίσια που έθεσε ο Μητσοτάκης, εξυπηρετώντας εντελώς αλλότριους σκοπούς από την προστασία του περιβάλλοντος».
Μάλιστα, έθεσε θέμα στήριξης της περιοχής, ώστε να δημιουργήσει άλλους όρους ανάπτυξης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η «περιπέτεια» του Κυριάκου Μιχαηλίδη με rapid test και τι ακολούθησε

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα το πρωί, όπως πολλοί συμπολίτες μας, πήγα και γω σε ένα από τα σημεία στην Κοζάνη ...