Αρχική > Αθλητικά > Γιώργος Ζαχαριάδης: Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι καθήκον και χρέος

Γιώργος Ζαχαριάδης: Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι καθήκον και χρέος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχε φέτος ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος σε λίγες μέρες συμμετέχει στον άλλον μεγάλο αγώνα, τον Φειδιππίδειο άθλο των 500 χλμ.
   Η συμμετοχή του φέτος στον μαραθώνιο της Αθήνας ήταν αφιερωμένη στον Πόντιο αδελφό Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί Yannis Vasilis Yaylalı και στην σύντροφό του  Μεράλ Γεϊλανί Meral Geylani, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. Ο Γιαϊλαλί κατάγεται από την Σαμψούντα και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που  ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών. Ο δρομέας με τους αγώνες του που τους αφιερώνει στους κρατούμενους αυτούς, δείχνει ποιο είναι το καθήκον και το χρέος. Ιδιαίτερα όταν τους αφιερώνει το μετάλλιό του από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το στέλνει στις φυλακές όπου κρατούνται, δείχνει τις υψηλές αξίες που τον διακρίνουν.
   Επίσης, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, κρατώντας ένα πλακάτ, στο οποίο έγραφε:
 «ΜΑΝΤΑΛΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team