Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Γιώργος Ζαχαριάδης: Μέγα τρέξιμο νίκης- Great run victory grv Στους δρόμους των Μαχών – 2500 χρόνια μετά

Γιώργος Ζαχαριάδης: Μέγα τρέξιμο νίκης- Great run victory grv Στους δρόμους των Μαχών – 2500 χρόνια μετά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα ιστορικό δρομικό δρομολόγιο,  320 χλμ πραγματοποιήθηκε από τις 28-30 Αυγούστου 2020. (ημερ/νία της μάχης των Πλαταιών 27 Αυγούστου 479 π.χ. )

Μία διαδρομή τιμής και μνήμης, απόδοσης φόρου τιμής στους Έλληνες που πολέμησαν στις τρεις σημαντικότερες μάχες, Θερμοπύλες- Πλαταιές- Μαραθώνας. Μία ιδέα που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος (διοργανωτής αγώνα Ευχίδας) και κατάφερε να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 3 δρομέων μεγάλων αποστάσεων, τον Γιώργο (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) Ζαχαριάδη, Αθανάσιο Τζαβέ και Βασίλη Παπαδάτο.  

Η ιστορική διαδρομή  ξεκίνησε το πρωί της 28ης Αυγούστου από την Μαλεσίνα , σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς. Οι αθλητές έφτασαν στις Θερμοπύλες και μετά από ολιγόλεπτη στάση συνέχισαν για Μπράλο, Αμφίκλεια, Τιθορέα, όπου οι αθλητές πήγαν για ξεκούραση στην κάτω Τιθορέα, μια υπέροχη, φιλόξενη κωμόπολη.

Την επομένη Σάββατο 29/8 το ιστορικό δρομολόγιο συνεχίστηκε μέσα στην αφόρητη ζέστη για Πλαταιές, όπου κι εδώ οι αθλητές ξεκουράστηκαν και συνέχισαν την επομένη το τρίτο κομμάτι Πλαταιές-Μαραθώνας, το οποίο  ήταν και πιο ενθουσιώδες αφού πια η διαδρομή πλησίαζε στην ολοκλήρωση της. Οι δρομείς ενώθηκαν μαζί με τους δρομείς του συλλόγου «Τελμησσός» Μαραθώνα, οι οποίοι ήρθαν και συμμετείχαν με τους φίλους αθλητές Βλάση Καραβασίλη , Μαρία Σταμούλη και Χάρη Γκανάσιο.

Όλες αυτές τις μέρες στην κάθε εκκίνηση, άναβε τιμητικά η φλόγα του Ευχίδα-Υπεραποστάσεων.

Πανάξιοι Έλληνες αγωνιστές και συνεχιστές των ηρωικών προγόνων μας οι τρεις αθλητές που έτρεξαν ολόκληρη τη διαδρομή μέσα σε απίστευτο καύσωνα: Γεώργιος (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) Ζαχαριάδης, Αθανάσιος Τζαβές, Βασίλης Παπαδάτος καθώς και οι τρεις  συναθλητές τους Βλάσης Καραβασίλης ( πρόεδρος του συλλόγου «Τελμησσός» Μαραθώνα) καθώς και η αγαπητή Μαρία Σταμούλη, με ειδικές ικανότητες,  που συνόδευσαν τους δρομείς και έτρεξαν το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, Πλαταιές- Μαραθώνα. Στο τελευταίο κομμάτι συμμετείχε επίσης και έτρεξε ένα μεγάλο τμήμα του ο Γκανάτσιος Χάρης.

Όλοι μαζί τερμάτισαν ξημερώματα Δευτέρας 31/8 στον τύμβο των Πλαταιών στον Μαραθώνα βαθιά συγκινημένοι. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συμμετείχαν, στους αθλητές αλλά και συνοδούς γιατί και γι” αυτούς η κούραση ήταν μεγάλη.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Καραμίντζιο, στην δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας-Τιθορέας κα Αθανασία Στιβακτή, καθώς και τον αντιδήμαρχο Τιθορέας κ. Χρήστο Βαϊτσο και στον δήμο Θηβαίων και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Πλαταιών κ. Κώστα Γεωργίου, το σύλλογο Τελμησσό Μαραθώνα και τον πρόεδρο του, συναθλητή κ. Βλάσση Καραβασίλη για την άψογη συνεργασία, τη στήριξη και συμπόρευση. Με δική του πρωτοβουλία και μέριμνα χορηγήθηκαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα, καθώς και με δική του φροντίδα δόθηκε το γεύμα στον τερματισμό.

Συνεχίζουμε να τιμούμε τους προγόνους μας!!!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1269 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 9 κρούσματα της ...