Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γιώργος Κασαπίδης: «Να γίνει η Δυτική Μακεδονία ελκυστική και προσβάσιμη Περιφέρεια»

Γιώργος Κασαπίδης: «Να γίνει η Δυτική Μακεδονία ελκυστική και προσβάσιμη Περιφέρεια»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Φόρουμ Παρουσίασης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Έργου «EPICAH» του Intereeg, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κοζάνη και τα γραφεία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Προέδρου του ΠΤΑ, Γιώργου Κασαπίδη.

Η συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει σε μια εξωστρεφή, ελκυστική και προσβάσιμη Περιφέρεια με δράσεις και συνέργειες στον τουρισμό, μέσω της ανάδειξης του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρειά μας έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο στο φυσικό όσο και στο πολιτισμικό περιβάλλον που μπορούν να αποτελέσουν βασικούς άξονες ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού «καθιστώντας την περιφέρεια μας γνωστή ευρύτερα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης είναι να συνταχθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο που να καλύπτει βασικές ανάγκες για την ανάπτυξη  μορφών τουρισμού.

«Σκοπός είναι η Δυτική Μακεδονία να καταστεί φιλικότερη περιφέρεια στα ΑμΕΑ και στην τρίτη ηλικία» σημείωσε ο Γιώργος Κασαπίδης, με βασικούς άξονες την προσβασιμότητα σε πόλεις και οικισμούς, την ανάδειξη μέσω δικτύωσης όλων αυτών των πλεονεκτημάτων και την εκπαίδευση- κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού για την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ειδικά στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027 θα υλοποιηθούν τέτοιες δράσεις.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας