Αρχική > Ελλάδα > Γιατί έγινε η γυμνή φωτογράφιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι λέει ο φωτογράφος

Γιατί έγινε η γυμνή φωτογράφιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι λέει ο φωτογράφος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Απαντήσεις για τον λόγο που έγινε η γυμνή φωτογράφιση νεαρής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνει ο φωτογράφος Γιώργος Τριανταφύλλου μιλώντας στο makthes.gr. Μια φωτογράφιση που τα backstage της έγιναν viral, με στιγμιότυπα που το μοντέλο περπατούσε γυμνή στη μέση του δρόμου.

Ένα σημαντικό μήνυμα και επίκαιρο είχε σκοπό να περάσει η συγκεκριμένη φωτογράφιση. «Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε ήταν κατά του βιασμού. Συμβολικά το μοντέλο ήταν γυμνή, για να τονίσουμε πως τα σχόλια για προκλητικό ντύσιμο και κοντά φορέματα δεν πρέπει να ακούγονται ως δικαιολογίες. Ακόμα και γυμνή να βγει στον δρόμο μια γυναίκα, δεν έχει δικαίωμα κανείς να τη βιάσει ούτε σωματικά αλλά ούτε λεκτικά» δηλώνει ο Γιώργος Τριανταφύλλου για την φωτογράφιση.

gimnifotografisi12.jpg

Κανείς δεν γνώριζε περισσότερες πληροφορίες για όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γύρω στις 22:00, στη μέση του δρόμου με κατοίκους και περαστικούς να απορούν για όσα έβλεπαν. «Σκοπός μας δεν ήταν να αναστατώσουμε ούτε την στιγμή της φωτογράφισης, ούτε μετά. Δεν ήταν περισσότερα από 10 άτομα γύρω μας την ώρα της φωτογράφισης. Σταμάτησαν, ρώτησαν τι συμβαίνει και τους φάνηκε ενδιαφέρον. Δεν τους φάνηκε παράξενο» λέει ο φωτογράφος.

fotografos-triantafullidis.jpg

Γενικότερα ο κ. Τριανταφύλλου ασχολείται ως φωτογράφος με ευαίσθητα θέματα, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στην ιταλική «Vogue». «Μου αρέσει να κάνω φωτογραφίσεις που θίγουν κοινωνικά ζητήματα. Στο παρελθόν, φωτογράφισαν τις ουλές μιας γυναίκας που πέρασε καρκίνο και δημοσιεύθηκαν στη Vogue στην Ιταλία. Έδειχναν μια ίσως άσχημη πλευρά, αλλά με ρομαντικό τρόπο» αναφέρει.

Το επόμενο διάστημα ο ίδιος θα επιδιώξει να οργανώσει ακόμα μεγαλύτερη καμπάνια με φωτογραφίες κατά του βιασμού με σωματείο και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του εδώ

Πηγή: https://www.makthes.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Χατζηδάκης: Πήγε απροειδοποίητα στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, βρήκε λίγους υπαλλήλους και… χαρτοβασίλειο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την εμπειρία του από μία απροειδοποίητη επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε γραφεία του ΕΦΚΑ, κατέγραψε ...